Xiaomi vyrába skutočne nádherné a často aj inovatívne zariadenia. Nestáva sa však často, že by sme jeho smartfóny spomínali na popredných miestach aj pri otázke dizajnu.

O dnešnom luxusnom kúsku to však nepatrí. Hovoríme samozrejme o Xiaomi Mi 8 Pro s priehľadným zadným krytom, ktorého cena klesla tak nízko ako nikdy predtým.

Xiaomi Mi 8 Pro

Cena: 444,75 € | Kupón: GBMPBF17

Xiaomi Mi 8 Pro patrí medzi špičku hlavne vďaka výkonným špecifikáciám, ale aj menším detailom. Jeho základ tvorí 6,21-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2 248 x 1 080 pixelov. Všetky pixely poháňa vlajkový čipset Snapdragon 845, ktorý poháňa napríklad aj americkú verziu Samsung Galaxy S9 či Note 9.

Nechýba duálny 12 + 12 Mpx zadný fotoaparát, ktorý je ochutený štipkou umelej inteligencie schopnej rozoznávať fotené objekty a podľa toho nastaviť všetky parametre pre čo najlepší výsledok.

Snímač priamo v displeji

Spoľahnúť sa môžeš aj na snímač odtlačkov prstov priamo v displeji, čo bola doteraz výsada len niekoľkých modelov. Ak by ti to nevyhovovalo, na výber budeš mať samozrejme aj odomknutie zariadenia skenom tváre.

Telefón poháňa Android 8.1 Oreo s nadstavbou MIUI 10. V rukách tak budeš držať Xiaomi smartfón s najvyšším výkonom a najnovšími funkciami. Dnešný článok je venovaný verzii s 8 GB operačnou pamäťou RAM128 GB úložiskom. Xiaomi skutočne nešetril a do Mi 8 Pro vrazil úplne všetko, čo mohol.

Dual GPS pre čo najpresnejšiu navigáciu

Milým detailom je využitie dual GPS systému (má ho aj Mate 20 Pro), ktorý kombinuje L1 a L5 frekvencie pre čo najpresnejšiu navigáciu. Mi 8 Pro ťa teda nesklame ani v husto osídlených oblastiach.

Ide o globálnu verziu, čo zaručuje, že v telefóne nájdeš slovenský a český jazyk, ako aj podporu pre všetky 4G frekvencie slovenských operátorov. V balení nebude chýbať ani európska nabíjačka.

Cena je viac než priaznivá. Po použití kupónu GBMPBF17 sa zníži na hodnotu 444,75 €. V cene je už aj poštovné EU Express, ktoré zaručuje, že ti príde bez nutnosti doplácať DPH. Ak by si si chcel balíček poistiť (odporúčame hlavne pred Vianocami), stačí si priplatiť 12,98 €. V prípade straty balíčka ti GearBest preplatí celú sumu.