Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi nepoľavuje: Aktualizáciu na MIUI 10 získavajú tieto modely!

Xiaomi nepoľavuje: Aktualizáciu na MIUI 10 získavajú tieto modely!

7
Ilust. foto

Xiaomi tlačí novú verziu užívateľského prostredia MIUI 10 do nevídaného počtu svojich modelov, pričom nevynecháva ani podstatne staršie zariadenia. Takto veľký počet zariadení, viac ako dve desiatky, neaktualizuje snáď žiadny výrobca. 

Xiaomi v nastavenej stratégii pokračuje a najnovšie dostávajú aktualizáciu na MIUI 10 smartfóny Redmi 4 a Redmi 4A. Kým prvý menovaný bol predstavený v máji minulého roka, Redmi 4A je starší viac ako dva roky.

Aktualizácia patrí medzinárodným verziám zariadení, čiže nejde o čínsku iteráciu, ktorá býva uvoľňovaná skôr ako tá globálna. Ak jeden z dvojice smartfónov vlastníte, aktualizáciu by ste mali v najbližšom období obdržať.

xiaomi redmi
mi.com

Pre upresnenie, aktualizácia so sebou neprináša novú verziu operačného systému Android. Smartfóny budú stále využívať verziu 7.1.2 Nougat, ktorá však bude spojená s najnovším užívateľským prostredím. Aktualizácia má veľkosť okolo 300 MB.

Čo sa týka verzie operačného systému Android 9 Pie, Xiaomi najnovšie začalo rozposielať balíček pre model Mi A2, resp. Mi A2 Lite.