Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavilo AirDots: Štýlové bezdrôtové slúchadlá s nízkou cenovkou

Xiaomi predstavilo AirDots: Štýlové bezdrôtové slúchadlá s nízkou cenovkou

1

Spoločnosť Xiaomi na domácej pôde v Číne predstavila nové, úplne bezdrôtové slúchadlá s názvom AirDots (Youth Edition). Štuple sú oproti obdobnej konkurencii nesmierne lacné, čo výrobca dokazuje napr. tiež pri fitness náramkoch alebo smartfónoch nižších tried.

Xiaomi AirDots asi nepostavia zo stoličiek audiofilov, no za dané peniaze toho užívateľ dostane skutočne dosť. Minimalistický look v bielej farbe až taký dôležitý nie je.

Dôležitá je obsiahnutá bezdrôtová technológia Bluetooth 5.0, ktorá má oproti predchádzajúcim štandardom lepšiu spotrebu energie a stabilnejšie pripojenie. Plastové puzdro slúchadiel zároveň slúži ako ich nabíjačka.

xiaomi airdots

V stereo režime dokážu hrať nepretržite 4 hodiny, v mono režime 5 hodín. Puzdro ich následne dokáže nabiť hneď dvakrát. Každé z dvojice slúchadiel váži iba 4,2 gramu, čiže by nemali obťažovať ani citlivejších poslucháčov.

xiaomi airdots

Povrch je dotykový a slúži pre ovládanie hudobného prehrávača alebo napríklad pre prijímanie hlasových hovorov. Cenové minimum má aj nevýhody. Oželieť musíme prémiové funkcie ako potláčanie okolitého hluku alebo odolnosť voči vode. A spomínaná cena? Po prepočte asi 25 EUR.

Xiaomi AirDots budú zatiaľ dostupné iba v Číne, ale cestu do Európy by si nájsť mohli. Aj keď budú u nás pravdepodobne o niečo drahšie.