Úvod Novinky VIDEO Česi natočili ako dron ukradol bicykel

VIDEO Česi natočili ako dron ukradol bicykel

6

Na internet sa nedávno dostalo video, ktoré zobrazuje výlet troch cyklistov. Tí sa nachádzajú v Hustopečoch na vyhliadkovej veži a sledujú, ako jednému z nich dron odnáša bicykel.

High-tech krádež bicykla nenechala cyklistov chladnými. Po tom, čo sa dron sklonil k jednému z bicyklov a začal ho odnášať preč, rozbehli sa dole schodmi. Jeden z nich, pravdepodobne majiteľ bicykla, sa dokonca pokúsil po drone hodiť cyklistickú helmu. Video končí tým, ako cyklisti dron naháňajú, no podľa všetkého sa mu podarilo odniesť ho len pár metrov obďaleč.

https://rumble.com/v6pgwh-drone-picks-up-bicycle.html

Môže ísť o hoax

Na zábavnom videu môžeme vidieť hneď niekoľko nedostatkov. Na kamere chýba záber toho, ako dron bicykel dvíha do vzduchu, čo je najdôležitejšia a zároveň najťažšia časť celej krádeže. Dron taktiež vyzerá ako malý spotrebiteľský model, možno DJI Inspire 1, ktorý by reálne dokázal zdvihnúť len predmety vážiace niečo vyše štyroch kilogramov.

Aj keby išlo o hoax, možno sa pozeráme na budúcnosť kradnutia a kriminálnej činnosti. Niektoré drony, ktoré už dnes poznáme, dokážu uniesť aj váhu človeka. Nie je teda ťažké predstaviť si, že by nám v budúcnosti mohli odletieť veci ako napríklad aj bicykel, niekam do neznáma. A čo si myslíte vy?