Úvod Novinky TEST odolnosti Huawei Mate 20 Pro: Nepoškriabateľná zadná strana a krehučký displej

TEST odolnosti Huawei Mate 20 Pro: Nepoškriabateľná zadná strana a krehučký displej

0
Huawei Mate 20 Pro

Populárny YouTuber Zack Nelson, ktorý je známy vďaka kanálu JerryRigEverything, mučil vo svojom videu ďalšie prémiové zariadenie. Naposledy doslova s ľahkosťou prelomil iPad Pro a nešetril ani OnePlus 6T.

Zack sa tentokrát pozrel na ospevovaný Huawei Mate 20 Pro, ktorý podstúpil všetky obvyklé operácie. To znamená, že došlo na škrabanie povrchu, testovanie tvrdosti podľa Mohsovej stupnice, nechýbalo pálenie zapaľovačom a pár ďalších procedúr, ktoré s ľahkosťou ukážu, či nie je Mate 20 Pro takpovediac pozliepaný z papiera.

Novinka z dielne spoločnosti Huawei si v teste viedla dobre. Zaujala povrchová úprava zadnej strany s textúrou, ktorá je prekvapivo odolná voči poškriabaniu. Mate 20 Pro je však krehký. Presnejšie, krehký je predný panel.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Konštrukcia zariadenia je veľmi pevná a ohnúť sa jednoducho nedá. No pri tlaku okamžite prasklo krycie sklo obrazovky, čo nechce zažiť žiadny vlastník takto drahého produktu.

Ak ste si Huawei Mate 20 Pro kúpili alebo si ho kúpiť plánujete, dajte si pozor, aby ste ho náhodou neprisadli a určite sa ho nepokúšajte zohnúť. Obvyklá rada – zaobstarajte si aj kvalitný kryt. Video z testovania sledujte nižšie.

Huawei Mate 20 Pro