Úvod Huawei Huawei Mate 20 TEST batérie: Tento telefón nemilosrdne zničil všetky modely!

TEST batérie: Tento telefón nemilosrdne zničil všetky modely!

7

Huawei tento rok predstavil skutočne nádherné zariadenia. Zatiaľ čo väčšinu pozornosti dostal prémiový Huawei Mate 20 Pro, ktorý sa na Slovensku už predáva nejaký ten týždeň, jeho lacnejší súrodenec, Huawei Mate 20 ostáva bez väčšieho povšimnutia.

Práve tento model však ponúka najlepšiu výdrž batérie. Je to hlavne vďaka kombinácii 4 000 mAh batérie, 7 nm čipsetu a LCD displeju.

Telefón pomocou svojho špeciálneho algoritmu otestovali redaktori servera PhoneArena, ktorí ostali po zistení výsledkov mierne prekvapení. Huawei Mate 20 deklasoval všetku konkurenciu. V teste dokázal fungovať 14 hodín a 26 minút, čo je podstatne viac než konkurencia. Nie len to, po vybití sa nabil najrýchlejšie spomedzi všetkých testovaných zariadení.

Huawei Mate 20 v teste jednoznačne vyhral. Zdroj: PhoneArena

Jediné zariadenie, ktoré sa Mate 20 priblížilo aspoň kúsok je nový iPhone XR s časom 11 hodín a 1 minúta. iPhone však pohorel v teste nabíjania, v ktorom mu nabitie batérie z 0 na 100 % trvalo 209 minút. Mate 20 rovnakú úlohu zvládol za 98 minút.

Okrem toho konkurenciu porazil aj v rýchlosti nabíjania. Zdroj: PhoneArena

Jedinou škodou je, že sa Huawei rozhodol Mate 20 na Slovensku nepredávať. Keď sme sa zastupiteľov pýtali, prečo to tak je, naznačili, že by si s Mate 20 Pro liezli „do kapusty“. Ak však máte možnosť kúpiť si Mate 20 (nie Pro), kľudne tak spravte, získate zariadenie, ktoré skutočne stačí nabíjať raz za dva dni. To je pri novodobých smartfónoch obrovská výsada.