Úvod Aplikácie Sygic prináša užitočné vylepšenia: Pridáva informácie o verejnej doprave!

Sygic prináša užitočné vylepšenia: Pridáva informácie o verejnej doprave!

0

Slovenská spoločnosť Sygic výrazne vylepšuje svoje služby. Do svojho cestovného plánovača pridáva údaje o verejnej doprave. V praxi to znamená, že si používatelia Sygicu odteraz môžu naplánovať cestu metrom alebo električkou v stovkách miest po celom svete.

Nová funkcionalita je dostupná na webe Sygic Maps, ako aj v mobilných aplikáciách pre iOS a Android.

Verejná doprava je dlhodobo najžiadanejším vylepšením nášho plánovača. Oceníte ju najmä v teréne, kde si v mobilnej aplikácii môžete jednoducho zobraziť trasu z vašej aktuálnej polohy do cieľa,“ uviedol Lukáš Nevosád, VP Travel spoločnosti Sygic.

Ďalšou možnosťou je naplánovať si trasu verejnou dopravou vopred a pridať si ju do itinerára budúceho výletu. Ak sa na cestu vydáte napríklad o mesiac, v aplikácii sa vám po pripojení na internet zobrazí aktuálne spojenie platné v danom čase,“ dodal Nevosád.

Nová funkcionalita je dostupná pre web, aj pre mobilné zariadenia. Zdroj: Sygic

Sygic si s verejnou dopravou poradí vo väčšine hlavných turistických destinácií v Európe (Bratislava, Praha, Brno), Severnej Amerike (New York, Washington D.C., San Francisco), Austrálii a na Novom Zélande. Ďalšie miesta majú pribudnúť už čoskoro. Sygic údaje spracováva priamo od samotných miest, ktoré svoje cestovné poriadky zverejňujú vo forme open data.

Sygic Travel
Dizajn aplikácie na platforme Android. Zdroj: Sygic

Ako to funguje v aplikácii

Keď si na mobile zobrazíte detail vybraného miesta, zobrazia sa vám aj informácie o najefektívnejšom spôsobe prepravy k nemu. Po stlačení tlačidla navigovať sa vám zobrazia jednotlivé trasy: autom, pešo a, samozrejme, aj verejnou dopravou, ak sú tieto informácie pre danú oblasť dostupné.

Sygic Travel
Dizajn aplikácie na platforme iOS. Zdroj: Sygic

Okrem hromadnej dopravy dokáže Sygic Travel spočítať aj pešie trasy a poradí si aj s navigáciou pre vodičov. Na webe si používatelia môžu naplánovať cestu autom a potom ju jednoducho odoslať do GPS navigácie.