Úvod Výrobcovia Samsung Konečne viac informácií: Toto je špecifikácia ohybného Infinity Flex displeja

Konečne viac informácií: Toto je špecifikácia ohybného Infinity Flex displeja

0

Samsung nám včera poodhalil svoj nadchádzajúci smartfón. Okrem toho sme sa ale dočkali aj predstavenia jednej z jeho strategických súčiastok. Nový Infinity Flex displej umožní používateľom, aby mohli nekonvenčné mobilné zariadenie skladať ako kus papiera. A tu je všetko, čo o ňom dnes vieme.

Nadchádzajúci skladací smartfón z dielne juhokórejského giganta bude v podstate fungovať ako akýsi hybrid medzi telefónom a tabletom. Keď ho zložíme do kompaktnejšieho tvaru, tak nám ušetrí priestor, no citeľne tým zmenšíme i jeho uhlopriečku. V rozloženom tvare totiž dosahuje až 7,3″, v zloženom necelých 4,6″.

Technická špecifikácia

  • dva displeje (predná časť a vnútro konštrukcie)
  • zložený tvar: 4,58″ (840 x 1 950 pixelov, 420 ppi, 21:9)
  • rozložený tvar: 7,3″ (1 536 x 2 152 pixelov, 420 ppi, 4,2:3)

Čo sa týka samotných pomerov strán, tak rozložený displej dostal čísla 21:9. To pre používateľa znamená, že je úzky a vysoký, čiže ideálny na držanie v jednej ruke. Veľká uhlopriečka je zase s pomerom 4,2:3 prispôsobená pozeraniu filmov alebo hraniu hier, o čo pri tabletoch v podstate aj ide. Používateľ bude mať teda vďaka skladacej konštrukcii k dispozícii podstatne lepší komfort.

K plnohodnotnému predstaveniu skladacieho smartfónu dôjde podľa všetkého až začiatkom budúceho roka, a to popri novej vlajkovej lodi Samsung Galaxy S10. Stať by sa tak malo nultý deň nadchádzajúceho podujatia MWC 2019.