Úvod Výrobcovia Samsung Dočkáme sa skladacieho smartfónu od Samsung v najbližších dňoch?

Dočkáme sa skladacieho smartfónu od Samsung v najbližších dňoch?

0

Samsung by nám mal počas nadchádzajúcej vývojárskej konferencie predstaviť svoj prvý skladací smartfón. Tentokrát to už ale nie je iba o špekuláciách. Výrobca si totiž na svojom Facebook profile stihol medzičasom zmeniť svoju profilovú fotografiu, ktorá potvrdzuje naše domnienky.

Ako je teda príležitosť vidieť trošku vyššie, ide o zložené logo spoločnosti, z čoho sa dá pomerne jednoducho vydedukovať, že nám hodlá už čoskoro ukázať niečo naozaj neobvyklé. Na túto zmenu upozornil server Android Authority.

Samsung Developer Conference otvára svoje brány 7. novembra, čiže už túto stredu, a to o siedmej večer nášho času. Chýbať navyše nebude ani sám DJ Koh, šéf mobilnej divízie, ktorý nám zrejme predstaví dlho očakávaný skladací mobilný telefón. Celú udalosť budeme môcť sledovať prostredníctvom živého prenosu.

Telefón a systém

Stredobodom pozornosti však nebude samotný smartfón, ale jeho špeciálne upravený operačný systém.

Samsung vraj spolu so softvérovými inžiniermi z Google vyvíja unikátnu verziu Androidu, aby tak mohol používateľom skladacích telefónov ponúknuť nadštandardnú funkcionalitu. Ak by siahol po klasickej, nevyužije plný potenciál konštrukčného prevedenia s flexibilným zobrazovacím panelom.

K plnohodnotnému predstaveniu skladacieho telefónu dôjde až pred začiatkom podujatia Mobile World Congress 2019, ktoré je naplánované na koniec februára. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o jednu z troch očakávaných verzií nadchádzajúcej vlajkovej lode Galaxy S10.