Úvod Výrobcovia Huawei Skladací smartfón od Huawei: Takto sa môže volať!

Skladací smartfón od Huawei: Takto sa môže volať!

Máme sa na čo tešiť!

0

Spoločnosť Huawei pracuje na svojom prvom skladacom telefóne, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta koncom februára. Veľa toho teda o ňom nevieme. Zmienka zatiaľ padla iba o veľkosti uhlopriečok a po novom sme sa podľa všetkého dostali aj k potenciálnym názvom.

Novinku môžu pomenovať buď ako Mate F, Mate Flex, Mate Flexi alebo ako Mate Fold. Všetky tieto štyri názvy sú už navyše i zaregistrované pod ochrannou známkou, aby ich výrobcovi do predstavenia nikto náhodou nevyfúkol, píše server GizmoChina.

K oficiálnemu odhaleniu skladacieho smartfónu z dielne giganta Huawei dôjde s najväčšou pravdepodobnosťou počas nadchádzajúceho podujatia MWC 2019 na prelome februára a marca.

Čo sa týka vyššie spomínaných uhlopriečok, tak dostupné informácie spomínajú 5 a 8 palcov. Všetko záleží iba od aktuálnej podoby konštrukcie, pretože tie budú k dispozícii až dve. Rozložená zlepší komfort pri pozeraní filmov alebo hraní hier a zložená nám pre zmenu ušetrí priestor vo vrecku alebo kabelke.

Apple aj Samsung

Podobný krok plánuje spraviť aj AppleSamsung. Jeho model (zrejme Galaxy F) bol už navyše i mierne poodhalený, k čomu došlo počas nedávnej vývojárskej konferencie, kde výrobca predstavil One UI vrátane Infinity Flex displeja. Vďaka tomu vieme, že táto avizovaná skladacia novinka ponúkne 4,3 a 7,3-palcové uhlopriečky.