Úvod Samsung Samsung Galaxy F Pripravte si peňaženky: Skladací smartfón od Samsungu môže stáť 2 250 €!

Pripravte si peňaženky: Skladací smartfón od Samsungu môže stáť 2 250 €!

4

To, že skladacie telefóny nebudú lacná záležitosť, sme vedeli už dávno. Až doteraz sme však nevedeli ako vysoko môžu výrobcovia vytlačiť finálnu cenu. Podľa nových informácií to vyzerá tak, že je to ešte vyššie než sme si mysleli.

Prvá generácia skladacieho smartfónu od Samsungu má stáť 1 925 až 2 565 dolárov. To je v prepočte 1 692 € až 2 255 €. Au.

Jedno je jasné. Galaxy F alebo Flex bude pre Samsung akousi vstupnou bránou pre telefóny novej generácie. Nebude preto určený pre bežného zákazníka, ktorý si telefón kupuje u operátorov. Technologickí nadšenci by tak radšej mali začať šetriť.

Podobný scenár sa odohral pred niekoľkými rokmi, keď Samsung uviedol Samsung Galaxy Edge, zariadenie, ktorého displej bol na jednej strane zakrivený. Krátku chvíľu na to prišiel Galaxy S6, ktorý mal zakrivenie prispôsobené na základe spätnej väzby. Samsung otestoval reakciu trhu a neskôr predstavil telefón, ktorý sa stal absolútnym hitom.

Dobrou správou je, že na detailnejšie informácie už nebudeme čakať veľmi dlho. K predstaveniu novinky má dôjsť už vo februári alebo marci 2019. V podobnom čase majú so svojimi riešeniami vyrukovať aj ďalší výrobcovia ako LG či Huawei. Ktorému z nich sa to podarí najlepšie? Nechajme sa prekvapiť.