Úvod Výrobcovia Samsung OFICIÁLNE: Budúci týždeň predstavia procesor, ktorý bude poháňať Galaxy S10!

OFICIÁLNE: Budúci týždeň predstavia procesor, ktorý bude poháňať Galaxy S10!

0
Koncept technobezz.com

Samsung už čoskoro predstaví procesor, ktorý bude poháňať chystanú vlajkovú loď Galaxy S10. Informácia vychádza z oficiálnych účtoch na sociálnych médiách. Predstavenie prebehne už 14. novembra, teda v stredu. Samsung predstaví nástupcu procesora Exynos 9810, ktorý poháňa Galaxy S9Galaxy Note 9.

Momentálne ešte nie je známe ako sa bude nový čipset volať. Ak by sme sa však pri tipovaní mali odraziť od minulosti, pravdepodobne pôjde o Exynos 9820.

Dedikovaný AI čip

Procesor v Galaxy S10 bude prvým Exynos čipom, ktorý bude vyrobený novým 7 nm výrobným procesom závislým na technológii EUV litografie. Ide o výraznú zmenu, keďže EUV litografia prináša niekoľko veľkých zmien. Tou hlavnou je zníženie energetickej záťaže na batériu až o 50 %, no a tou druhou je 20 % navýšenie výkonu.

Ďalšou veľkou novinkou sú správy o implementácii umelej inteligencie priamo do čipu. Podobný prístup už dlhšie nasadil Huawei, ktorý do svojho čipsetu vkladá dedikované jadrá určené len pre prácu s umelou inteligenciou. Samsung Galaxy S10 bude mať čipset s dvoma jadrami špecificky určenými pre prácu s AI.

Samsung o novom čipsete nateraz nezverejnil viac informácií. To však nevadí, do predstavenia ostáva už len pár dní. Viac noviniek prinesieme 14. novembra.