Úvod Konkurencia Apple Rus v autorizovanom obchode Apple za nový iPhone zaplatil vaňou plnou mincí

Rus v autorizovanom obchode Apple za nový iPhone zaplatil vaňou plnou mincí

To sa často nevidí.

3

Do pomyslenej kategórie bizarností spojených s najnovšími technológiami môžeme bez okolkov zaradiť čerstvý prípad z predajne Apple nachádzajúcej sa v Rusku. Jeden zo zákazníkov prejavil záujem o nedávno predstavený vlajkový iPhone Xs.

Na tom by nebolo nič podivuhodné, keďže daný model patrí medzi najžiadanejšie v segmente inteligentných mobilných telefónov. Divný bol ale spôsob platby. Muž za iPhone Xs platil mincami, ktorých bola plná vaňa. Doslova.

Na netradičnú situáciu upozornila na sociálnej sieti Facebook Ludmila Semushina, vedúca PR oddelenia skupiny Inventive Retail Group, ktorej súčasťou sú autorizované predajne produktov značky Apple (re:Store).

Vo vani sa nachádzalo asi 100 000 kopejok (1 rubeľ = 100 kopejok), ktoré spolu predstavovali hodnotu 1400 dolárov. Táto suma zákazníkovi bohate vystačí na iPhone Xs v 256 GB verzii.

Áno, nový iPhone si podľa diskusie pod príspevkom PR manažérky zákazník zrejme skutočne odnesie. Nejaký čas ale potrvá počítanie mincí.

iPhone XS
iPhone Xs (FOTO Marek Urban)

Na fotografii z predajne je vidieť niekoľko ľudí, no nie každý patrí medzi zákazníkov. Vaňa plná mincí je poriadne ťažká a do predajne ju jednoducho muselo niesť niekoľko ľudí. Prečo zákazník zaplatil práve takýmto spôsobom zatiaľ nevieme.

Či išlo o sofistikovaný žart alebo chcela daná osoba poukázať napr. na prílišný konzum nie je jasné. V mnohých krajinách je iPhone symbolom vyššieho spoločenského postavenia a prestíže. Nekupuje sa teda vždy len kvôli jeho technologickým vlastnostiam, operačnému systému a poprípade dizajnu.