Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro Prechválený Huawei Mate 20 Pro má nepríjemný problém s displejom

Prechválený Huawei Mate 20 Pro má nepríjemný problém s displejom

0

Nedávno predstavený Huawei Mate 20 Pro je dobrým adeptom na vlajkový smartfón roka. Pozitívne recenzie z celého sveta vrátane našich končín vyzdvihujú výrobcom zavedené inovácie, dizajn a hlavne azda bezkonkurenčný fotoaparát spolu s dlhou výdržou na jedno nabitie a extra rýchlym nabíjaním.

Huawei Mate 20 Pro je skutočne výborným kusom inteligentného mobilného telefónu, o čom sme sa presvedčili na vlastnej koži aj my. Zlé svetlo na zariadenie však vrhá problém s displejom.

Nová vlajková loď využíva OLED obrazovku s uhlopriečkou 6,39-palca a rozlíšením 1440 x 3120 pixelov, ktorá pochádza z dielní dvoch výrobcov – LG a BOE. Podľa všetkého tak obrazovky nedodáva Samsung, ktorý v tomto segmente na trhu dominuje.

Niektorí vlastníci zariadenia Huawei Mate 20 Pro poukazujú na zvláštny zelený odtieň obrazovky, ktorý je najviac badať po zakrivených okrajoch pri nastavení nízkeho jasu, resp. pri prezeraní obsahu s tmavým pozadím. Pri niektorých zariadeniach je intenzita sfarbenia nízka, pri iných viditeľnejšia.

huawei mate 20 Pro
@RTGamer

Manažér britského internetového fóra spoločnosti Huawei naznačil, že by mohlo ísť o vlastnosť displeja, ktorá je výsledkom „špeciálneho dizajnu zakrivených okrajov“. O oficiálne stanovisko spoločnosti sa však nejde. Zatiaľ sa neobjavilo.

Marketingový šéf z fínskeho zastúpenia spoločnosti ale uviedol, že daný problém skúmajú a majitelia, ktorých sa problém dotýka, dostanú nový kus modelu Huawei Mate 20 Pro. Podľa serveru dotekomanie.cz sa tento problém objavil aj medzi užívateľmi v susedných Čechách, ako zistil na komunitnom fóre huafan.cz.

Huawei Mate 20 Pro

Problém s obrazovkou sa môže týkať iba malého počtu zariadení, resp. konkrétnej výrobnej série. Zlyhať mohla kontrola kvality alebo vznikol ojedinelý problém priamo v hromadnej produkcii zariadenia. Na fórach sa napríklad spomínalo nedostatočné schnutie lepidla v štruktúre obrazovky.

Pokiaľ by bola komplikácia plošná a týkala sa väčšiny zariadení, vtedy by bol na stole skutočný problém s veľkým P. Zatiaľ si však musíme počkať na oficiálne vyjadrenie výrobcu a poprípade na výsledky šetrenia.

Mimochodom, ak ste si Huawei Mate 20 Pro už stihli zakúpiť a chcete vedieť, akú obrazovku používa, stiahnite si túto aplikáciu. Tá vám prezradí, či má smartfón obrazovku od LG alebo BOE. Označenie EA9151 patrí k LG, R66451 výrobcovi BOE. Problém sa má údajne týkať obrazoviek od LG.