Úvod Smartphony Aktualizácie Máte jeden z týchto Huawei či Honor smartfónov? Tento týždeň získate EMUI...

Máte jeden z týchto Huawei či Honor smartfónov? Tento týždeň získate EMUI 9.0!

11

Mobilné telefóny so značkou Huawei a Honor získajú počas tohto týždňa dlho očakávanú aktualizáciu na nadstavbu EMUI 9.0, ktorá stojí na základoch operačného systému Android 9 Pie.

Medzi novinkami figuruje trošku krajšie používateľské prostredie, citeľne rýchlejšie spúšťanie aplikácií, nové dotykové gestá a aj funkcionalita na vyváženie nášho digitálneho života.

Príchod objemného aktualizačného balíčka môžu očakávať majitelia nižšie uvedených 9 modelov. A to nielen v Číne. Server Android Authority však informuje, že aj keď pôjde o globálny proces, aktualizovanie smartfónov bude prebiehať vo vlnách, nie naraz. Z toho vyplýva, že Slovensko môže prísť na rad trošku neskôr ako napríklad také Nemecko.

Už túto sobotu

Dostupné informácie z čínskych sociálnych sietí označujú za deň D nadchádzajúcu sobotu, pretože spomínajú 10. november. Najlepšie na tom celom ale je, že za nimi stojí priamo sám výrobca. Spoločnosť Huawei vraj posunula túto informáciu na Weibo, ktorú následne využili lokálne médiá, aby informovali širokú verejnosť o príchode už netrpezlivo očakávanej aktualizácie.

My sme sa na EMUI 9.0 s Android 9 Pie už stihli pozrieť, takže ak ťa zaujíma, na čo sa môžeš tešiť, tu je naša recenzia. Chýba v nej ale vyššie spomínaná funkcionalita na vyváženie digitálneho života, pretože tá pribudla do bety až po publikácii testu.

Nižšie je sľúbený ZOZNAM smartfónov, ktoré dostanú EMUI 9.0.