Úvod Novinky Aktuálne Na Facebooku je falošný profil slovenského Samsungu: Láka na vymyslenú súťaž

Na Facebooku je falošný profil slovenského Samsungu: Láka na vymyslenú súťaž

Láka na výhru.

1
samsung

Facebookom sa šíri nová podvodná súťaž, ktorá si tentokrát za svoju obeť vybrala spoločnosť Samsung Slovensko. Na novovzniknutej stránke spustila súťaž o nový Samsung Galaxy Note 9, ktorý im vraj venovala spoločnosť k 80. výročiu založenia firmy.

Súťaž prebieha už tradične, formou zdieľania, komentovania a označovania kamarátov. Ľudia sa do súťaže zapájajú aj dnes, a to aj napriek tomu, že podvodná stránka vznikla už 14. novembra. Na podvod upozornila Polícia SR na svojej stránke zameranej hoaxom a podvodom.

Stránka je stále aktívna. Treba ju nahlásiť.

Polícia ľuďom radí ako podvodnú stránku odhaliť. Stačí nasledovať niekoľko základných pravidiel.

  • Veľké spoločnosti majú väčšinou veľa fanúšikov. Ak má stránka pár sto alebo pár tisíc fanúšikov, zbystrite pozornosť.
  • Neúplne vyplnený profil – ak chýbajú informácie o adrese, telefónnych číslach alebo iných základných údajoch, opäť buďte opatrní.
  • Málo príspevkov, resp. len príspevky so súťažou. Každá spoločnosť sa snaží budovať si svoje profily na sociálnych sieťach. Ak na stránke nenájdete nič iné než súťaž, niečo nie je v poriadku.
  • Jednoduché súťaže navrhnuté pre získanie čo najväčšieho počtu lajkov. Nielen, že je to v rozpore s pravidlami Facebooku, je to aj do očí bijúci dôkaz o tom, že daná stránka chce zbohatnúť na získaní čo najväčšieho počtu fanúšikov.

Na súťaž zareagovalo aj vedenie slovenského a českého Samsungu. To potvrdilo, že podvodná stránka nie je dielom oficiálnej stránky spoločnosti Samsung. Jedinú oficiálnu stránku Samsungu nájdete na @SamsungCzsk. Podvodnú stránku odporúčame nahlásiť, nech sa náhodou niekto nenechá nachytať.