Úvod Xiaomi Xiaomi Mi Mix 3 Xiaomi Mi Mix 3: Toto je TOP 5 vecí z jeho výbavy

Xiaomi Mi Mix 3: Toto je TOP 5 vecí z jeho výbavy

To najlepšie z najlepšieho.

6

Ako bolo avizované, tak sa aj stalo. Spoločnosť Xiaomi nám počas tohto týždňa predstavila svoje eso. Hi-tech smartfón Mi Mix 3 patrí medzi to najlepšie, čo mobilný priemysel v týchto dňoch ponúka. Tu je 5 dôvodov, prečo tomu tak je.

Android novinka od čínskeho jabĺčka vyniká okrem ľudovej cenovky i svojou nekonvenčne prevedenou konštrukciou, obrovskou uhlopriečkou, bezkonkurenčným pomerom medzi prednou stranou a displejom, duálnym selfie fotoaparátom a energeticky efektívnou OLED technológiou.

Všetky tieto spomenuté aspekty slúžia Xiaomi ako veľmi efektívna konkurenčná páka, ktorá potrápi aj takých gigantov, akými sú Samsung, Huawei či Apple. Ani jeden z nich momentálne nič podobné neponúka.

Vysúvací mechanizmus

Rovnako ako iní výrobcovia z Číny, aj Xiaomi skúša ako zareagujú potenciálni zákazníci na mechanizmus so selfie fotoaparátom. Keď sa chce niekto odfotiť, musí jednoducho fyzicky vysunúť zadnú časť konštrukcie.

Displej zaberá takmer celú prednú plochu, takže nezostalo miesto pre senzory, ani pre predný fotoaparát. Všetky tieto časti hardvérovej výbavy boli teda buď nahradené modernejšou alternatívou alebo ich presunuli na netradičné miesto.

Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi Mix 3

Gigantický displej

Presne tak, Xiaomi Mi Mix 3 dostal až 6,39-palcový Super AMOLED displej. Obraz je preto nielen pekný, ale aj poriadne obrovský. Najlepšie na tom celom ale je, že nás počas používania smartfónu nebude rozptyľovať absolútne žiadny výrez, ani nič podobné. Panel tohto kúsku totiž žiadny nemá, a to vďaka vyššie spomínanému vysúvaciemu mechanizmu.

Brutálny pomer

Server GSMArena píše, že Mi Mix 3 ponúka 93,4-percentný pomer (podľa GSMAreny 85) medzi prednou stranou konštrukcie a zobrazovacím panelom. Mobilný telefón s tak vysokým číslom nájdete na pultoch obchodov naozaj iba veľmi, ale veľmi ťažko. Preto má spoločnosť Xiaomi nemalý dôvod na to, aby mohla byť hrdá, čo vyrobila. Ide o klenot mobilného priemyslu.

Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi Mix 3

Duálny selfie foťák

Vysúvací mechanizmus neskrýva jeden, ale rovno dva snímače s vlastnými optikami, ktoré medzi sebou kooperujú. A to tak, že kombinujú zachytené informácie do jedného spoločného záberu. Jeden z dvojice asistuje hlavnému snímaču, aby tak vytvárali portréty s kvalitným bokeh efektom, čiže s rozmazaným pozadím.

Super AMOLED panel

Ako už bolo spomenuté, až 85 percent prednej plochy Xiaomi Mi Mix 3 pokrýva nádherný OLED displej. Lepšie povedané, Super AMOLED displej, ktorý má sýte farby, skvelý kontrast a predovšetkým reálne vyzerajúcu čiernu, nie sivú. Používateľ sa preto môže tešiť na prvotriedny vizuálny zážitok.

Tento typ zobrazovacej technológie je navyše v smartfónoch z dielne čínskeho jabĺčka naozaj obrovskou raritou, pretože drvivá väčšina modelov z jeho ozrutného portfólia disponuje zaužívanou LCD alternatívou.