Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má novú Mi LED TV 4 Pro: Hrubá je len 4,9...

Xiaomi má novú Mi LED TV 4 Pro: Hrubá je len 4,9 mm!

2

Ak patríte medzi fanúšikov značky Xiaomi, určite vašej pozornosti neunikli inteligentné televízory, ktoré tento výrobca popri smartfónoch a ďalšej elektronike produkuje tiež. Nový top model Mi LED TV 4 Pro bol koncom minulého týždňa predstavený v Indii.

India je pre Xiaomi dôležitou krajinou, keďže má na tamojšom trhu veľký, až 30-percentný podiel. V druhom polroku 2018 Xiaomi v Indii predalo takmer 10 miliónov kusov inteligentných mobilných telefónov (Canalys).

Keďže sa darí lacnejším smartfónom, malo by sa dariť aj lacnejším televízorom. Novinka Xiaomi Mi LED TV 4 Pro bola predstavená s cenou 49 999 indických rupií (INR), čo po prepočte udáva sumu 592 EUR. Čo za tieto peniaze zákazníci v Indii dostanú?

xiaomi
Xiaomi Mi LED TV 4 Pro

Napríklad 55-palcový LED panel s rozlíšením 3840 x 2160 pixelov, podporou pre HDR 10 alebo zabudovanými stereo reproduktormi s výkonom 16W (Dolby, DTS). LED televízor je extrémne minimalistický.

xiaomi
Xiaomi Mi LED TV 4 Pro

Takmer neexistujúce orámovanie obrazovky dotvára nevídaná štíhlosť 4,9 milimetra. Podľa Xiaomi ide o najtenší LED TV na svete. Televízor využíva 2 GB operačnú pamäť alebo 64-bitový a 8-jadrový čipset výrobcu Amlogic. Televízor poháňajú dva operačné systémy, resp. presnejšie jeden systém v dvoch úpravách.

Kmeňom je OS Android TV vo verzii 8.1 Oreo. Výrobca ponúka aj vlastné rozhranie nazvané PatchWall, ktoré je ale taktiež postavené na OS Android. Je iba na užívateľovi, ktoré si vyberie. V prípade potreby medzi nimi môže prepínať.

Xiaomi Mi LED TV 4 Pro
Xiaomi Mi LED TV 4 Pro

Výrobca tiež zapracoval hlasové ovládanie Google, Bluetooth 4.2, dvojpásmové WiFi, trojicu HDMI portov, dvojicu klasických USB portov (3.0 a 2.0), Ethernet a obvyklé audio vstupy. Asi tušíte, že hlavný problém spočíva v dostupnosti, ktorá je na európskej úrovni (zatiaľ) neznáma.

Dúfame, že sa určite impozantná telka časom dostane aj k nám.