Úvod Zariadenia Vlajková loď Xiaomi Mi 8 sa dá aktuálne kúpiť za menej ako...

Vlajková loď Xiaomi Mi 8 sa dá aktuálne kúpiť za menej ako štyri stovky

0
xioami mi 8

Xiaomi Mi 8 ako vlajková loď obľúbeného čínskeho výrobcu bola predstavená koncom mája. Na trhu sa teda už nejaký ten piatok nachádza, pričom jej cena postupom času klesá a klesá.

Xiaomi Mi 8 sa dá aktuálne kúpiť za 382,80 EUR, a to priamo z krajiny pôvodu, čo za nižšou cenou v konečnom dôsledku stojí. Vlajková loď je po dizajnovej stránke inšpirovaná smartfónmi iPhone, čo si asi všimol každý.

Veľa kompromisov pri nej však nenájdeme. Máme tu plnohodnotný a veľký OLED displej s uhlopriečkou 6,21-palca, rozlíšením 2248 x 1080 pixelov a jasom 600 nitov. Výkon má na starosti Qualcomm Snapdragon 845, čiže aktuálne dostupné mobilné maximum.

Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8

Vlajkovej kategórii zodpovedá aj 6 GB operačná pamäť či duálny fotoaparát (12+12 Mpx), ktorý dostal v testovaní DxOMark hodnotenie 107 bodov. V oblasti fotografie tak prekonal aj iPhone X, ktorý získal 101 bodov.

Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8 je prvým smartfónom na svete, ktorý využíva duálny GPS modul. Ďalej nechýba Bluetooth 5.0, 3400 mAh batéria s rýchlym nabíjaním Quick Charge 4, technológia pre rozpoznávanie tváre alebo OS Android 8.1 Oreo, ktorý čoskoro dobehne aktualizácia na Android 9 Pie.

V balení sa spolu so smartfónom nachádza ochranný kryt, ktorý môžete na zariadenie nasadiť ihneď po rozbalení a ochrániť tak jeho lesklú, odtlačky a škrabance priťahujúcu povrchovú úpravu.