Úvod Novinky Wi-Fi mení názov: Nové verzie sa budú volať inak

Wi-Fi mení názov: Nové verzie sa budú volať inak

0
wifi

Nie každá WiFi je vytvorená rovnakým spôsobom a proces zisťovania, ktorú generáciu WiFi technológie používajú tvoje zariadenia, dokáže byť poriadne komplikovaný.

Vyzerá to však, že komplikáciám a zložitým procesom je koniec, keďže Wi-Fi Alliance práve predstavila novú verziu WiFi, konkrétne 802.11ax, alebo jednoduchšie – WiFi 6.

Tento krok bol podľa všetkého učinený najmä preto, aby výrobcovia, operátori a aj používatelia mohli jednoducho zistiť, akými WiFi kapacitami ich zariadenie disponuje. Každý bežný používateľ si teda bude môcť veľmi jednoducho zistiť, či je jeho zariadenie aktuálne a spoločnosti budú bez menších ťažkostí vedieť, čo na svojich zariadeniach musia vylepšiť.

WiFi 4 a WiFi 5

Nová verzia WiFi však nezabúda ani na svojich predchodcov. Verzia 802.11n bude totiž po novom nazývaná WiFi 4, zatiaľ čo verzia 802.11ac pripadol názov WiFi 5.

Čo sa týka dostupnosti, Wi-Fi Alliance očakáva, že nové názvoslovie bude využívané celosvetovo. Vyzerá to teda tak, že sa pomaly môžeme začať tešiť na nový WiFi ekosystém.