Úvod Zariadenia Snímač odtlačkov už majú aj visacie zámky. A nie sú drahé!

Snímač odtlačkov už majú aj visacie zámky. A nie sú drahé!

Zaujímavosť na eBayi.

3
snimac odtlackov

Skombinovať klasický visací zámok so snímačom odtlačkov znie zaujímavo a vôbec nie nereálne. Skôr naopak. Na trhu sa už niekoľko modelov nachádza. Kompaktnou zámkou spojiteľnou so smartfónom zabezpečíte kufor batožiny alebo bicykel.

Odomknutie zámky pomocou odtlačku prsta je veľmi pohodlné. Nepotrebujete kľúč a zábudlivci sa radi vyhnú zadávaniu PIN kódov a hesiel. Pomocou mobilnej aplikácie je možné uložiť až 16 odtlačkov prstov.

Zámka sa tak dá zdieľať s ostatnými užívateľmi, ktorým chcete udeliť prístup k uzamknutej veci. Prístup sa dá udeliť aj obyčajným naskenovaním QR kódu a zámku je možné odblokovať aj priamo cez smartfón.

zamok
eBay

Zámka je vyhotovená z pevnej ocele a odolá poveternostným vplyvom na úrovni krytia IP65. Funkčnosť a zabezpečenie je limitované teplotami od -25 do 80 stupňov Celzia. Nevadí ani vlhkosť od 5 do 95 %.

Keďže snímač odtlačkov potrebuje energiu, nachádza sa v nej aj batéria. Tá vystačí na 1000 odomknutí a uzamknutí zámky, čo je viac ako dosť. Následne sa dobije cez microUSB konektor v jej spodnej časti. Pre spojenie so smartfónom poslúži Bluetooth.

Tento konkrétny typ meria 12,1 x 8,4 x 3,5 cm a váži 160 gramov. Hodí sa tak pre zabezpečenie batožiny, pracovnej skrinky a iných nenáročnejších cenností. Stojí iba necelých 26 dolárov, teda 22,43 EUR.