Xiaomi QiCycle
Xiaomi QiCycle

Xiaomi vnímame hlavne ako producenta smartfónov, ktoré sú charakterizuje  najmä príťažlivý pomer ceny voči kvalite. Spoločnosť však už dávno nepredáva len smartfóny či tablety. Spomenúť môžem napríklad Xiaomi smart televízory, variče ryže, čističky vzduchu, klímu či domáce osvetlenie.

Xiaomi QiCycle
Xiaomi QiCycle má displej, ktorý ukazuje základné údaje ako rýchlosť, spotrebu a dojazd.

Xiaomi Mi QiCycle EF1

Cena: 833,85 € | Kupón: PWVMEFZT

Nie je preto prekvapením, že sa v ich portfóliu nachádza aj zaujímavý elektrický bicykel známy ako Xiaomi QiCycle. Na prvý pohľad vyzerá ako bežná „skladačka,“ no pravda je iná. Vo vnútri sa totiž nachádza elektrický motor (250W, 36V), ktorý slúži ako priama podpora bežného šliapania do pedálov. Vďaka pomoci elektromotora pôjde o podstatne príjemnejšiu jazdu.

Xiaomi QiCycle
Vďaka trom prevodom si môžeš nastaviť ako veľmi má elektromotor pomáhať pri jazde.

Na jedno nabitie dokáže prejsť až 45 kilometrov, čomu vďačí 20 kusom 2 900 mAh lítium-iónových batérií z dielne Panasonic. Pre zaujímavosť: rovnaký typ batérií používajú aj elektromobily automobilky Tesla Motors.

Xiaomi QiCycle
Vnútri sa nachádza 20 batérií. Rovnaké používa aj americká Tesla vo svojich elektromobiloch.

Xiaomi QiCycle váži 14,5 kilogramu, dá sa poskladať na polovicu a následne prepraviť napríklad v kufri auta. Motor má tri prevody pre optimálne dávkovanie výkonu a spoľahnúť sa tiež môžeš na Bluetooth konektivitu a aplikáciu. Samozrejme, nechýba displej zobrazujúci prejdenú vzdialenosť, aktuálnu rýchlosť či dojazd.

Xiaomi QiCycle
Elektrobicykel sa dá zložiť na polovicu a ľahko prepraviť.

Ak ťa tento bicykel zaujal (vôbec sa nečudujeme, my tiež zvažujeme kúpu), máme dobré správy. V EÚ sklade (Poľsko) je momentálne v zľave a ešte k tomu s poštovným zadarmo. Celková cena končí na sume 833,85 €, čo nie je málo, no za takýto elektrobicykel je to celkom primerané. Pri objednaní nezabudni zadať kupón PWVMEFZT.

Tento článok vznikol v spolupráci s obchodom Geekbuying.