Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro TOP 5: Výbava Huawei Mate 20 Pro je poriadne bohatá!

TOP 5: Výbava Huawei Mate 20 Pro je poriadne bohatá!

0

Nový Mate 20 Pro od Huawei má asi všetko, čo by mal mať tohtoročný high-end telefón. Mnohí ho preto označujú za dokonalý model bez jedinej chybičky. Tieto veci z jeho pokročilej výbavy však patria na samotný vrchol mobilného priemyslu.

O čom je teda reč? Len pred pár dňami predstavený generačný nástupca minuloročného Mate 10 Pro kombinuje päť kľúčových vlastnosti, ktoré z neho robia veľmi nebezpečného konkurenta pre akéhokoľvek súpera z mobilného priemyslu.

Smartfón Huawei Mate 20 Pro dostal obrovský OLED displej s extrémne tenučkými rámikmi, ponúka nadčasovo rýchle nabíjanie, zvláda reverzný chod elektrickej energie, vie lepšie navigovať vo veľkých mestách a keď priložíte prst na uzamknutý displej, prebehne autentifikácia používateľa. Ak ste majiteľ, v tom okamihu sa ocitnete na obrazovke s ikonkami.

Dychberúco tenké rámiky

Mierne zaoblený zobrazovací panel Mate 20 Pro zaberá až o 7 % viac prednej plochy smartfónu ako minuloročná generácia. Z toho vyplýva, že rámiky okolo displeja medziročne výrazne schudli. Vo vrchnej časti pribudol výrez a v spodnej časti zase ubudlo z konštrukcie. S číslom 87,9 % sa naňho nehrabe iPhone XS a ani Galaxy Note 9 od spoločnosti Samsung.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Bezkonkurenčné nabíjanie

A to bez akéhokoľvek preháňania. Monštruózna 40 W nabíjačka v základnom balení dokáže v priebehu 30 minút doplniť až okolo 70 percent kapacity 4 200 mAh batérie. Okrem technológie SuperCharge 2 je ale po novom k dispozícii aj podpora pre medzinárodný štandard Qi. To znamená, že Mate 20 Pro možno nabíjať bez používania akéhokoľvek kábla. Stačí si len zaobstarať bezdrôtovú podložku.

Huawei Mate 20 Pro
Nabíjanie Huawei Mate 20 Pro

Reverzný chod

Čo to znamená? Huawei Mate 20 Pro dokáže bezdrôtovo nabíjať iné elektronické zariadenia, ktoré tiež dostali podporu pre Qi. Do klubu patrí iPhone X, iPhone XS a aj Samsung Galaxy Note 9 či Galaxy S9. Nič podobné v týchto dňoch neponúka ani jeden konkurenčný smartfón na pultoch obchodov.

Huawei Mate 20 Pro
Reverzné nabíjanie prostredníctvom Mate 20 Pro

Presná GPS anténa

V útrobách high-end smartfónu Mate 20 Pro sa skrýva netradičná GPS anténa, ktorá dokáže v jednu dobu pracovať až s dvomi signálmi na rozdielnych frekvenciách a z dvoch rôznych satelitov. Táto inovácia dostala za úlohu zvýšiť presnosť navigácie v zaľudnených mestách s veľkými budovami. O ako veľký skok dopredu ale ide, budeme vedieť až po príchode prvých odborných recenzií. Zatiaľ to však vyzerá celkom ambiciózne.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Snímač v displeji

O biometrických snímačoch odtlačkov prstov v displejoch bolo v poslednej dobe počuť čoraz častejšie. Avšak len málo výrobcov smartfónov malo dostatok odvahy na to, aby ich integrovali do niektorého zo svojich tohtoročných modelov. Spoločnosť Huawei nenechala nič na náhodu a po minuloročnej Porsche edícii Mate 10 Pro ním vybavila i čerstvo predstavený kúsok Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro