Úvod Aplikácie Spotify čakajú zmeny: Aplikácia bude podstatne zjednodušená!

Spotify čakajú zmeny: Aplikácia bude podstatne zjednodušená!

0

Aplikácia Spotify podstúpila obrovské zmeny, ktoré sa zameriavajú na zjednodušenie jej ovládania pre odberateľov. Spoločnosť zmenšila počet tlačidiel a vylepšila svoju stránku vyhľadávania. Rádiá prešli úpravami tiež.

Hudobná služba sa rozhodla, že z piatich navigačných tlačidiel v spodnej časti obrazovky si ponechá len tri. Nebude tak vyzerať preplnene a preklikávanie sa cez jednotlivé časti bude omnoho prehľadnejšie a jednoduchšie. Najnovšie si teda odberatelia nájdu v spodnej lište len domovskú stránku, vyhľadávanie a knižnicu.

Kam sa teda podela funkcia prehľadávania a tlačidlo, ktoré nám zobrazovalo dostupné rádiá? Sekcia prehľadávania sa po najnovšom bude nachádzať v časti vyhľadávania a bude zobrazovať top rebríčky či naprogramované a vlastné zoznamy skladieb. Taktiež bude zobrazovať hudbu podľa nálady, žánru a aktivít.

Sekcia rádií bola vymazaná a upravená zase tak, že pri vyhľadávaní obľúbených interpretov alebo piesní sa nám okamžite zobrazia najnovšie Artist Radio playlisty. Tie predstavujú personalizované nekonečné streamy hudby založené na našom vkuse. Spotify tiež podotýka, že sú pravidelne aktualizované. Rádiové stanice sa teda premenia na akési personalizované zoznamy skladieb. Spotify ich už nebude vytvárať na základe toho, čo označíme palcom hore alebo dole, ale podľa toho, čo už má v databáze a vie, že to máme radi. Rádiá budú fungovať aj offline.

Spotify oznámilo, že nový dizajn Spotify Premium vychádza na iOS a Android zariadeniach globálne pre všetkých odberateľov už teraz.