Úvod Výrobcovia Samsung Skladacie telefóny od Samsungu dostanú unikátnu verziu Androidu!

Skladacie telefóny od Samsungu dostanú unikátnu verziu Androidu!

0

Samsung chce obohatiť naše skúsenosti z používania nadchádzajúcich skladacích smartfónov. A to tak, že spolu s nimi prinesie aj jedinečnú verziu operačného systému Android. S tým mu vraj už dlhšie pomáhajú softvéroví inžinieri z radov internetového giganta Google, aby tak bolo všetko tip top.

Skladacie displeje totiž otvoria bránu úplne novým funkcionalitám, čo môžu šikovní výrobcovia z mobilného priemyslu využiť ako veľmi efektívnu konkurenčnú páku. Najskôr je ale potrebné, aby vytvorili kompatibilný systém, pretože momentálne nič také neexistuje. Ak použijú Android s tradičnou, čiže so súčasnou podobou, nevyužijú plný potenciál flexibilnej konštrukcie.

Spolupráca Google a Samsungu môže otvoriť dvere novým funkciám

„Samsung a Google pracujú na vývoji špeciálnej verzie operačného systému Android pre telefóny, ktorého finálne používateľské prostredie závisí od toho, aké z dvoch konštrukčných prevedení vyberú. Samsung ich však nedokáže sprístupniť skôr ako v druhom štvrťroku,“ znie časť textu z úniku, informuje Android Authority.

Z toho teda vyplýva, že aj keď k predstaveniu dôjde ešte tento rok, čo je naozaj možné, novinku si tak či tak kúpime až od nadchádzajúceho apríla alebo mája.

Horizontálne prevedený skladací smartfón
Vertikálne prevedený skladací smartfón
Horizontálne prevedený skladací smartfón

Vrcholové vedenie spoločnosti Samsung sa vraj momentálne ešte stále rozhoduje, či zvolí vertikálne alebo horizontálne otváranie a skladanie displeja. Väčšie šance má však to prvé. Používanie smartfónu je v takom prípade podstatne praktickejšie, pretože to ide i jednou rukou. Zariadenie tak vo vrecku navyše zaberá podstatne menej miesta.

Horizontálna orientácia môže byť ale zase skvelá pri zariadeniach s rozmernejšími uhlopriečkami ako sú napríklad tablety. Integrácia skladacieho displeja totiž dočasne zredukuje približne 50 percent veľkosti konštrukcie. Používateľ bude mať potom vďaka tomu podstatne menej práce s prenášaním mobilného zariadenia z bodu A do bodu B. Iba ho jednoducho zloží a môže ísť.