Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Má byť šialene výkonný: Uvidíme v Galaxy S10 až 12 GB RAM?

Má byť šialene výkonný: Uvidíme v Galaxy S10 až 12 GB RAM?

Pôjde o najvýkonnejší telefón 2019?

1
Koncept technobezz.com

Na internete sa dnes objavili prvé zmienky o výbave chystaného top modelu Samsungu, Galaxy S10. Podľa uniknutých informácií má byť 5G model vybavený až 12 GB operačnej pamäte RAM.

Nemusí to však byť hneď potvrdená informácia. Práve naopak. Screenshot totiž pochádza z predpovedí analytikov, ktorí sa pozreli na to, ako sa vyvíjala vybavenosť smartfónov. Upozorňujú na to, že v roku 2018 došlo k výraznému navýšeniu kapacity RAM. Ich predikcie pokračujú aj pre rok 2019.

Samsung Galaxy S10: Ultimátny stroj?

Samsung určite má kapacity na to, aby Galaxy S10 dvanástimi gigabajtami RAM vybavil, no nie sme celkom presvedčení o tom, či je to vôbec treba. Len pred pár mesiacmi sme sa totiž dostali na hranicu 8 GB RAM pri vlajkových lodiach. Predpokladáme, že Galaxy S10 ponúkne v najvyššej konfigurácii 8 GB operačnej pamäte RAM a špeciálna edícia s 5G môže skúsiť túto hranicu zdvihnúť na 10 GB. Išlo by o podobný krok, aký momentálne skúšajú čínski výrobcovia, ktorí predstavili prvé zariadenia s rovnými 10 GB operačnej pamäte.

Samsung Galaxy S10 má ponúknuť niekoľko významných inovácií týkajúcich sa displeja. Priamo v ňom má byť umiestnený snímač odtlačkov prstov a hovorí sa dokonca aj o tom, že do displeja bude zapustený aj fotoaparát. Displej novej generácie tak cenu zariadenia pravdepodobne zvýši tak či onak. Ďalšie zvyšovanie ceny zbytočnými gigabajtami RAM pre Samsung nemusí byť až tak výhodné.

Čo na to hovoríte vy? Chceli by ste mať telefón so šialenou kapacitou RAM alebo je 6/8 GB RAM pri vlajkovej lodi „tak akurát“?