Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstaví telefón so 4-mi fotoaparátmi. Ako bude vyzerať?

Samsung predstaví telefón so 4-mi fotoaparátmi. Ako bude vyzerať?

0

S príchodom Huawei P20 Pro, ktorý na zadnej strane ponúka tri fotoaparáty, sa medzi prvými reakciami objavovali vyjadrenia ako „Nie je to priveľa?“ alebo „Čím viac fotoaparátov, tým viac Huawei“. Nakoniec sa však ukázalo, že to bol veľmi dobrý a premyslený ťah. Teraz sa podobným smerom začínajú uberať aj ďalší výrobcovia.

Taký Samsung dnes na Slovensku začína predávať Samsung Galaxy A7, ktorý taktiež disponuje troma fotoaparátmi na zadnej strane. To ale nie je všetko. Pripravovať má ešte jeden model nateraz známy ako Galaxy A9s, ktorý má počet fotoaparátov zvýšiť o jeden kus. Ako budú fungovať štyri senzory a v čom je ich sila?

4 fotoaparáty, 4 funkcie

Podľa jedného z nemeckých zdrojov má hlavný senzor ponúknuť 24 Mpx rozlíšenie a objektív so svetelnosťou f/1.7. Druhý senzor má disponovať 5 Mpx rozlíšením a objektívom s clonou f/2.2. Jeho funkciou má byť snímanie hĺbky záberu pre čo najefektívnejší efekt rozostrenia známy ako bokeh. Tam ale nekončíme.

Tretí fotoaparát s 8 Mpx rozlíšením ponúkne vďaka širokouhlému objektívu s clonou f/2.4 poriadne široký záber. Nakoniec, štvrtý fotoaparát s 10 Mpx rozlíšením bude slúžiť pre optický zoom. V jednom telefóne sa tak okrem kvalitného bokeh stretne aj schopnosť fotiť zoom a širokouhlé zábery. Šikovné!

Stredná trieda s výnimočnými fotoaparátmi

Vzhľadom na to, že nepôjde o telefón zo série Galaxy S ani Galaxy Note, netreba čakať vlajkové špecifikácie. Hovorí sa o využití procesora Snapdragon 660, 6 GB operačnej pamäte RAM, 3 720 mAh batérie s technológiou rýchlonabíjania Quick Charge 2.0USB C porte.

Samsung novinku predstaví už 11. októbra v Miláne, kde nebudeme chýbať. Ako slogan pre akciu si vybral „4x Fun,“ čo je teda rozhodne trefné.

Čo hovoríte na využitie až štyroch fotoaparátov na zadnej strane smartfónu? Je to veľa, málo alebo akurát?