Úvod Výrobcovia Samsung Samsung opäť poodhalil detaily o skladacom smartfóne

Samsung opäť poodhalil detaily o skladacom smartfóne

0

Šéf juhokórejského výrobcu spotrebnej elektroniky nám opäť trošku poodhalil svoje nadchádzajúce mobilné zariadenie so skladacou konštrukciou. Zároveň sme sa však dozvedeli aj to, kedy môžeme očakávať viac bližších detailov o tomto hybride medzi smartfónom a tabletom z dielne spoločnosti Samsung.

Bohatšie informácie budeme vedieť počas podujatia SDC 2018, ktoré je naplánované na ďalší mesiac, čiže na november. Server SamMobile píše, že táto nekonvenčná novinka nedorazí na pulty obchodov skôr, ako začiatkom roka 2019.

Skladacie zariadenie by malo byť podľa dostupných informácií prispôsobené tomu, aby sa dalo behom pár sekúnd pretransformovať zo smartfónu na tablet s väčšou uhlopriečkou a naopak. Ak máme hovoriť v konkrétnejších číslach, tak zložená konštrukcia ponúkne 4,6-palcový AMOLED displej, zatiaľ čo rozložená až 7,3.

Používateľ musí ale v takom prípade počítať s tým, že spolu s uhlopriečkou celkom logicky porastie i fyzická veľkosť. Kompaktnejšia forma sa preto hodí pri pohybe z jedného miesta na druhé a tá rozmernejšia zase na pozeranie filmov alebo hranie hier.

K ďalšiemu poodhaleniu skladacieho mobilného zariadenia so značkou Samsung došlo počas nedávneho predstavovania Android novinky Galaxy A9, ktorá vyfasovala až 4x hlavný fotoaparát. Nič podobné momentálne neponúka žiadny iný smartfón od konkurencie. Viac informácií nájdete v tomto článku.