Úvod Novinky Razer Phone 2 oficiálne: Vylepšená odolnosť, bezdrôtové nabíjanie a výkon!

Razer Phone 2 oficiálne: Vylepšená odolnosť, bezdrôtové nabíjanie a výkon!

1

Spoločnosť Razer v noci na dnes predstavila druhú generáciu svojho hráčskeho smartfónu. Čo sa dizajnu týka, toho sa veľa nezmenilo, po funkčnej stránke však už pár rozdielov badáme.

Ak by si sa na Razer Phone 2 pozrel spredu, možno by si rozdiel ani nevidel. Ostal mu hranatý dizajn, hrubé rámiky nad a pod displejom kvôli reproduktorom s certifikáciou Dolby Atmos a potom samozrejme rovnako veľký 5,72-palcový IGZO LCD panel s Quad HD rozlíšením. Displej má klasický pomer strán 16:9 a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Perfektné pre hráčov.

Razer Phone 2
Razer Phone 2

Zmenou prešli jednotlivé parametre displeja ako napríklad maximálny jas, ktorý sa Razeru podaril navýšiť o 50 % na hodnotu 580 nitov. S hrami tak nebudeš mať problém ani na priamom slnku.

Razer Phone 2
Razer Phone 2

Na prednej strane sa ešte nachádza 8 Mpx selfie kamera, na zadnej zas dvojica 12 Mpx senzorov. Primárny senzor pochádza z rúk Sony a prekrytý je objektívom so svetelnosťou f/1.75. Nechýba ani podpora optickej stabilizácie obrazu. Sekundárny fotoaparát má objektív s clonou f/2.6 a ponúka 2x optický zoom.

Razer Phone 2
Razer Phone 2

Príjemnou zmenou je podsvietené logo na zadnej strane, ktoré svieti na – pre Razer – tradične zelenou farbou. Vzhľadom na to, že už zadnú stranu prekrýva sklo mohol Razer do svojej novinky vložiť cievku potrebnú pre bezdrôtové nabíjanie, a to aj spravil.

Zariadenie poháňa procesor Snapdragon 845 a až 8 GB operačnej pamäte RAM. Obrovský výkon sa pokúsi ochladiť unikátna komora s parou (vapour chamber). Dlhé hranie má mať na svedomí batéria s kapacitou 4 000 mAh, ktorú môžeš dobíjať bezdrôtovo (15 W) aj cez podložku priamo od Razer alebo klasicky cez kábel USB C s podporou rýchlonabíjania Fast Charge 4+.

Razer Phone 2
Razer Phone 2

Smutnou správou je fakt, že Razer Phone 2 nemá 3,5mm výstup pre slúchadlá. V krabičke si však nájdeme adaptér, pomocou ktorého to pôjde. K dispozícii budú nové slúchadlá s USB C káblikom, potláčaním hluku a Chroma podsvietením.

Po softvérovej stránke je celkom prekvapením, že Razer Phone 2 beží na Android 8.1 Oreo a nie na novšom Android 9. Pri hraní hier by to však vadiť nemalo, no aj tak to celkom zamrzí. Výrobca samozrejme potvrdil, že na aktualizácii pracuje, no kedy príde, nevedno. Prekvapením je aj relatívne malé úložisko – len 64 GB – čo na moderné hry nemusí stačiť. Dobrou správou je, že tento základ sa dá rozšíriť pomocou microSD karty.

Razer Phone 2 sa začne predávať za 799 dolárov (692 € bez DPH), bezdrôtová nabíjačka zas za 99 dolárov (85,70 € bez DPH). Dostupnosť momentálne nie je známa.