Úvod OnePlus OnePlus 6T OnePlus 6T bude predstavený už čoskoro: Tu sú očakávané parametre, dostupnosť a...

OnePlus 6T bude predstavený už čoskoro: Tu sú očakávané parametre, dostupnosť a cena

1

OnePlus 6T je pre početnú skupinu zákazníkov adeptom na „smartfón roka“. Jeho devízou pritom nebude megalomanská špecifikácia ani (takmer) štvorciferná predajná cena, ako u niektorej vlajkovej konkurencie.

OnePlus 6T zostane verný svojmu postaveniu a opäť svetu ponúkne veľmi príťažlivý pomer medzi vlajkovou výbavou a cenou. Spomenúť tiež treba dobrý softvér a dizajn, ktorý tento rok zaujme hlavne minimalistickým zárezom v obrazovke.

Vďaka stránkam popredného nemeckého predajcu elektroniky sme získali pohľad na parametre, dostupnosť a hlavne cenu očakávanej novinky. Detaily uverejnil e-shop otto.de, ktoré medzičasom zo stránky zmizli. Či bolo krátkodobé zverejnenie náhodné alebo nie, je nateraz jedno. Informácie sa prirodzene stihli rozšíriť.

oneplus 6T
OnePlus 6T – Roland Quandt, winfuture.de

Oficiálny status získajú až 29. októbra, kedy sa odohrá oficiálne predstavenie zariadenia. Už teraz sa ale dá na informácie spoľahnúť. Všetky ich nájdete v prehľade nižšie.

OnePlus 6T

OnePlus 6T bude mať rozmery 157,5 x 75,7 x 8,2 mm. Prednú stranu obsadí veľký OLED displej s uhlopriečkou 6,41-palca, rozlíšením 2340 x 1080 pixelov a pomerom strán 19,5:9. Pod displejom sa bude nachádzať snímač odtlačkov prstov.

Výkon zabezpečí Snapdragon 845 spolu s 8 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Zrejme bude dostupná aj nižšia konfigurácia so 6 GB RAM a prípadným 64 GB úložiskom.

Otto.de uvádzal, že OnePlus 6T bude od výroby vybavený operačným systémom Android vo verzii 8.1 Oreo. Iné zdroje však hovoria o najvyššej verzii 9 Pie. Energetický zásobník dostane kapacitu 3700 mAh a rýchle nabíjanie cez USB C. Rozlúčiť sa musíme s 3,5 mm audio rozhraním.

Čo sa týka fotoaparátov, kvalitu povýši hlavne softvér. Na zadnej strane tak nájdeme známy 20 Mpx hlavný obrazový snímač a dodatočný 16 Mpx senzor. Pozornosť si pýta vylepšený režim HDR a špeciálny režim pre snímanie v zlých svetelných podmienkach.

Ako vyzerá fotka zhotovená v tomto režime, vidíte nižšie. Zverejnil ju priamo šéf OnePlus Pete Lau. Fotku však uverejnil v malom rozlíšení, čo bolo pravdepodobne zámerom.

oneplus 6T

Zo základnej konfigurácie ešte spomenieme prednú 16 Mpx kameru, ktorá sa bude nachádzať v spomínanom miniatúrnom záreze v hornej časti obrazovky.

OnePlus 6T – cena

Ak sa na čerstvé informácie spoľahneme, zistíme, že OnePlus 6T zdražie. Vzhľadom na medzigeneračné inovácie je ale navýšenie ceny akceptovateľné, keďže nie je vôbec prehnané. OnePlus 6T by sa mal v Európe predávať (prostredníctvom oficiálnej stránky výrobcu) za 579 EUR.

Predaj bude zahájený týždeň po oficiálnom odhalení – 6. novembra 2018.