Úvod Zariadenia Namiesto výrezu malé diery: Bude toto nový trend v mobilnom priemysle?

Namiesto výrezu malé diery: Bude toto nový trend v mobilnom priemysle?

2

Po kontroverzných výrezoch v displejoch prídu na rad diery. Trend, s ktorým začal iPhone X, tak už počas budúceho roka vystrieda ďalší šialený trend. Keď bude chcieť byť výrobca konkurencieschopný, nedostane na výber. Buď sa prispôsobí alebo jednoducho nič nepredá.

Prečo? Pretože diera v displeji zabezpečí nárast pomeru medzi prednou stranou konštrukcie a zobrazovacím panelom. Súčasné výrezy sú v porovnaní s rozmerom, aký má selfie fotoaparát, až príliš veľké. A keďže diera vznikne iba kvôli nemu, bude naozaj malá.

Príchod trendu tentokrát avizuje renomovaný leaker Ice Universe. Na sociálnej sieti Twitter totiž zverejnil čerstvý príspevok, kde spomína, ako bude z tohto atypického konštrukčného prevedenia súčasť hlavného spotrebiteľského prúdu. K niečomu takému vraj dôjde už počas roka 2019.

Na vysúvacie mechanizmy si teda podľa všetkého ešte chvíľu počkáme. S podobnými riešeniami stihli medzičasom vyrukovať hneď viaceré čínske spoločnosti vrátane značky Vivo. Jej nadčasový model Apex zaujal počas podujatia MWC 2018 vďaka svojmu vysúvaciemu selfie fotoaparátu obrovskú pozornosť poriadne zaskočených médií.