Úvod Novinky Na čom zarába Samsung najviac? Telefóny ani TV to nie sú!

Na čom zarába Samsung najviac? Telefóny ani TV to nie sú!

0

Samsung pravdepodobne najlepšie poznáš vďaka jeho smartfónom alebo televízorom. Je preto zaujímavé, že tieto odvetvia pre spoločnosť nie sú najziskovejšími.

Juhokórejský elektro gigant nedávno zverejnil najnovšie finančné výsledky za 3. kvartál 2018. Výsledky sú to skutočne pôsobivé. Zarobil totiž najviac vo svojej histórii.

Tak počkať. Ako je to možné? Veď Samsung Galaxy S9 nebol až tak úspešný. Samsung počas troch mesiacov dosiahol prevádzkový zisk 13,77 miliardy eur, čo je o 20 % viac ako za rovnaké obdobie minulý rok. Nielen to, príjem firmy dosiahol rekordných 49,4 miliardy eur, čo je takmer o 5 % viac než minulý rok. Tak v čom je háčik?

Najziskovejšia divízia Samsungu vyrába pamäťové čipy.

Pre mnohých prekvapivý liek na úspech tkvie v rôznorodosti toho, čo Samsung robí. Divízia vyrábajúca smartfóny síce zarába dosť, no za posledný rok jej ziskovosť klesla o 22 %. To isté platí aj o televízoroch.

Samsungu sa najviac darí s výrobou pamätí. Len za druhý kvartál tohto roku dokázala divízia, ktorá je za ne zodpovedná výšiť príjem o 33 % a prekonať tak Intel. Tento trend pritom neutícha, ba práve naopak, pre spoločnosť je čoraz zaujímavejší.