Úvod Aplikácie Messenger čakajú obrovské zmeny: Takto bude vyzerať po novom!

Messenger čakajú obrovské zmeny: Takto bude vyzerať po novom!

0

Vyzerá to tak, že nás dlhšie avizované vylepšenie prostredia aplikácie Messenger už nenechá príliš dlho čakať. Niektorí používatelia ho vraj majú, a to bez toho, aby do svojho smartfónu inštalovali akúkoľvek aktualizáciu.

Všetko teda nasvedčuje tomu, že išlo o priamy zásah vývojárov z Facebooku, pod ktorého tento populárny komunikačný softvér patrí. Keď títo používatelia otvorili aplikáciu, z ničoho nič bolo pred nimi citeľne odlišné prostredie. Skôr či neskôr môžu teda prísť na rad i ďalší.

S informáciou o sprístupnení zmeny prišiel server AndroidPolice. Jeden z čitateľov im v uplynulých hodinách napísal, že patrí medzi tých, ktorí sa môžu v aplikácii Messenger pýšiť s vynoveným používateľským prostredím.

Vynovený Messenger
Vynovený Messenger

Čo je teda iné? V spodnom menu zostali iba tri položky (chat, priatelia a záložka prehľadávať) a dizajn je ešte viac minimalistickejší, pretože ubudli niektoré zbytočné objekty. Vývojári sa ale zamerali i na zjednodušenie ovládania, takže by malo byť po novom intuitívnejšie.

Na túto zmenu čakáme od tohtoročného podujatia F8, kedy bola ohlásená pred celým svetom. Jej súčasťou je ale okrem iného aj žiadaný tmavý režim, ktorý ocenia predovšetkým majitelia smartfónov s OLED technológiou. Keď je na displeji zobrazovaná čierna, v tom okamihu sú na príslušnej ploche vypnuté všetky pixely. Šetrí sa tak elektrická energia a čierna farba vyzerá ako čierna.