Úvod Aplikácie Messenger mení vzhľad: Facebook ho výrazne zjednodušil

Messenger mení vzhľad: Facebook ho výrazne zjednodušil

0

Najväčšia sociálna sieť na svete zjednodušila jednu zo svojich mobilných aplikácií. Používatelia apky Messenger sa môžu tešiť na modernejší dizajn s väčšou porciou minimalizmu, pričom jej v neďalekej budúcnosti pribudne i žiadaný tmavý režim.

Ako informuje viceprezident aplikácie Stan Chudnovsky, aktualizačný balíček je od tohto dňa k dispozícii pre širokú verejnosť. Aktualizácia však prebieha vo vlnách, takže si niekto počká dlhšie a niekto zase kratšie. Celý proces by mal trvať až niekoľko týždňov.

Čo je teda nové? Používateľské prostredie apky Messenger prešlo výraznými vizuálnymi zmenami. Vývojári zjednodušili súčasný dizajn, zlepšili intuitívnosť ovládania a onedlho pridajú aj Dark Mode. Niečo také osloví predovšetkým tých, ktorí vlastnia smartfón s OLED displejom, pretože im spomínaný režim zlepší výdrž batérie.

Nový Messenger
Nový Messenger

Hlavná ponuka

Hlavná ponuka aplikácie po novom pozostáva z troch záložiek. Prvou sú otvorené konverzácie, druhou zase naše kontakty a prostredníctvom tej tretej sa dostanete k hrám, novinkám zo sveta alebo k výhodným obchodným ponukám. Používateľ má ale k dispozícii aj bohatšie možnosti v rámci prispôsobovania konverzácií, vďaka čomu vie spestriť bubliny v chate farebnými prechodmi presne podľa svojich predstáv.

Nový Messenger
Nový Messenger

Ako už bolo spomínané, na príchod aktualizácie do nášho regiónu si podľa všetkého ešte nejaký ten deň počkáme. Ak budete mať očakávaný balíček v App Store alebo Google Play Store už dostupný, určite sa ním nezabudnite pochváliť v komentároch.