Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo chystá veľký návrat: Chystá sa predstaviť skladací tablet s 13″ displejom

Lenovo chystá veľký návrat: Chystá sa predstaviť skladací tablet s 13″ displejom

0
Koncept skladacieho a rozkladacieho smartfónu od Lenovo

Spoločnosť Lenovo údajne pracuje na tablete, ktorý sa bude dať skladať a rozkladať. Veľkosť jeho konštrukcie má teda závisieť od toho, akú uhlopriečku používateľ v danej chvíli potrebuje. Tá najväčšia vraj dosiahne ozrutných 13 palcov.

S touto podpultovou informáciou vyrukovali kórejské médiá, pretože plány čínskeho výrobcu spotrebnej elektroniky zahŕňajú aj LG, odborníka na zobrazovacie technológie. Ten mu má podľa dostupných informácií dodávať špeciálne flexibilné displeje, bez ktorých by podobný typ zariadenia nikdy nefungoval.

Zobrazovací panel, o ktorom je reč, vraj dokáže nadobudnúť dve podoby. V zloženej forme dosahuje uhlopriečka od 8 do 9 palcov a v rozloženej spomínaných 13, píše GSMArena. Bude ho teda možné skladať ako papier, a to bez toho, aby sme ho natrvalo poškodili. Niečo tak pokročilé nedokáže vyrobiť hociktorá spoločnosť.

Mnohí analytici predpokladajú, že sa v priebehu nadchádzajúcich rokov stane z podobne fungujúcich elektronických zariadení stredobod pozornosti mobilného priemyslu. Svoj prvý skladací kúsok nám navyše už onedlho predstaví aj Samsung či Huawei, vrátane kalifornského jabĺčka, spoločnosti Apple. Odhalili to nedávno zverejnené patentové prihlášky, kde sa tiež všetko točilo okolo skladacej konštrukcie.