Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro Koľko bude stáť Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro?

Koľko bude stáť Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro?

3

O chystaných vlajkových lodiach od Huawei sa toho vie veľa. Poznáme dizajn a hovorilo sa aj o ich výbave. Čo sa však nespomínalo bola cena, ktorá bola, až doteraz, tajomstvom. To sa však s novými informáciami o Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro mení.

Cenník oboch noviniek pochádza zo systému distribútorov, ktorí zariadenia predávajú obchodom. Ceny sú vo švajčiarskych frankoch, my ich však pomocou Google prepočítavame na eurá. Vzhľadom na to, že ide o distribútorské ceny je možné, že bežný zákazník bude musieť zaplatiť o čosi vyššiu cenu.

Tak poďme teda na to. Základný Huawei Mate 20 podľa tabuľky stojí 799 švajčiarskych frankov, čo je v prepočte 699 €. Ide o 128 GB verziu dostupnú v čiernom, modrom a twilight prevedení. To znamená, že sa cena v obchode môže pohybovať na úrovni okolo 749 až 799 eur.

Tabuľka s cenami smartfónov vrátane Mate 20.

Čo sa Huawei Mate 20 Pro týka, tam to bude pre peňaženky o niečo horšie. Distribútor si totiž za 128 GB model pýta 999 švajčiarskych frankov, čo je v prepočte 874 eur. Cena atakujúca 1 000 eur je teda viac než reálna. Zariadenie bude dostupné v modrom, čiernom a twilight prevedení.

Cena Huawei Mate 20 Pro môže atakovať 1 000 eur.

Viac informácií o oboch novinkách sa dozvieme už 16. októbra na udalosti v Londýne. TECHBYTE nebude chýbať medzi redakciami, ktoré sa s telefónmi zoznámia priamo na mieste prezentácie. Čítajte nás ďalej, viac informácií zisťujeme.