Úvod Konkurencia Apple iPhone XS Max má displej od Samsungu, nie od LG ako sa...

iPhone XS Max má displej od Samsungu, nie od LG ako sa predpokladalo

1

Ešte pred pár mesiacmi sme vás informovali o tom, že Apple a LG uzavreli strategickú spoluprácu týkajúcu sa dodávania OLED (organická svetlo-emitujúca dióda) displejov. Displeje mali byť pritom určené pre nové iPhony, ktoré spoločnosť predstavila v septembri.

Podľa expertov z DisplayMate však panel na iPhone XS Max dodal známy juhokórejský výrobca, Samsung Display. Ako je teda možné, že to nebol LG?

Apple mal vstúpiť do partnerstva s LG z jedného hlavného dôvodu. Jeho cieľom bolo znížiť nákupnú cenu OLED displejov, ktoré sú zodpovedné za tak vysokú cenu zariadení.

Americký výrobca mal doteraz len jedinú možnosť pri výbere dodávateľa OLED displejov – Samsung. Tým, že podpísal zmluvu aj s konkurenčným LG začala cena jednotlivých panelov klesať. Apple tak docielil presne to, čo chcel.

Pre spotrebiteľov je to samozrejme výborná správa. K lacnejším OLED panelom sa totiž dostane viac spoločností, ktoré nimi budú môcť nahradiť staršie LCD panely. Vďaka Apple sa tak OLED môže rozšíriť aj na zariadenia strednej triedy, v ojedinelých prípadoch aj na tie najlacnejšie modely.