Úvod Výrobcovia Huawei Huawei reaguje na Samsung a Apple: Naše zariadenia by sme nikdy nespomalili!

Huawei reaguje na Samsung a Apple: Naše zariadenia by sme nikdy nespomalili!

Huawei si servítku pred ústa nedáva. Svojej konkurencii vyčíta nekalé praktiky.

2

Pred troma dňami sme sa stali svedkami zaujímavého rozhodnutia. Talianske úrady totiž uložili spoločnostiam Apple a Samsung pokutu 15 miliónov eur po tom ako zistili, že obaja výrobcovia pomocou aktualizácií umelo spomaľovali staršie zariadenia. To malo ľudí prinútiť investovať do nových zariadení.

Huawei takto lákavej príležitosti kopnúť si do konkurencie nevydržal. Na Twitteri svojej britskej pobočky zverejnil tweet, v ktorom svojich zákazníkov uisťuje, že svoje smartfóny by „nikdy“ zámerne nespomalil, aby sa následne obohatil na ďalších predajoch. K svojmu statusu Huawei priložil aj niekoľko sloganov, ktoré priamo narážali na prešľap Apple a Samsungu – BornFastStaysFastNeverSlowDown. Vo voľnom preklade teda „narodený rýchly, ostane rýchly“ a „nikdy nespomaľ“.

Marketingové oddelenie Samsungu je známe tým, že si doberá konkurenciu. Pri príležitosti predstavenia Huawei P20 Pro si najal dodávku, polepil ju promo materiálmi k P20 Pro a poslal ju krúžiť okolo kamenných obchodov Apple a Samsung. V Číne zas pri príležitosti zahájenia predaja nového iPhone XS a XS Max rozdával čakajúcim power banky. Vraj ich budú potrebovať.

Huawei sa naposledy obul do Apple počas predstavenia novinky Mate 20 Pro. Samotné zariadenie totiž ponúka funkcionalitu reverzného bezdrôtového nabíjania. Hádajte, ktorý telefón sa počas prezentácie rozhodli takto nabiť – bol to samozrejme nový iPhone.