Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro To sa nepodarilo: 3D skener tváre na Huawei Mate 20 Pro sa...

To sa nepodarilo: 3D skener tváre na Huawei Mate 20 Pro sa dá ľahko oklamať

0

Ambiciózny 3D skener tváre na prednej strane Mate 20 Pro nie je až tak bezpečný, ako si možno niekto myslí. Hoci na to upozorňuje aj sám výrobca, mnohí z nás o tom ani len netušia. Ak ho použijú dvaja ľudia s podobnou tvárou, technológia ich môže považovať za jedného.

Ako informuje Android Authority, o tomto bezpečnostnom nedostatku vie dokonca aj spoločnosť Huawei. Keď používateľ vytvára digitálnu kópiu jeho tváre, softvér ho sám upozorní, že hardvér môže oklamať podobne vyzerajúci človek.

A ako dôkaz, že nejde o žiadnu srandu, tu máme autentické video z nemeckého servera Android Pit, kde sa o odomknutie nového Android smartfónu pokúsili dvaja chlapíci s bradou.

Výsledok je doslova ohromujúci. Huawei Mate 20 Pro sprístupnil systém hneď po prvom pokuse o rozpoznanie tváre. Keď ho chytil do rúk človek, ktorý pripomínal majiteľa, v priebehu krátkeho okamihu bol na ploche s ikonkami. Ich vzájomná podoba bola ale naozaj veľká.

Za týmto bezpečnostným nedostatkom môže stáť aj fakt, že ide o kusy pre novinárov s ešte nedokončeným softvérom. Ak v tom predsa len majú prsty softvérové nedostatky, výrobca to vyrieši rýchlou aktualizáciou. Zatiaľ boli spustené iba predbežné objednávky, takže netreba robiť žiadny poplach.