Úvod Smartphony Aktualizácie Huawei Mate 10 v Európe získava veľkú aktualizáciu!

Huawei Mate 10 v Európe získava veľkú aktualizáciu!

4
Mate 10 Pro

Minuloročné eso spoločnosti Huawei dostalo aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android. Európski používatelia smartfónov Mate 10 si tak môžu stiahnuť a nainštalovať EMUI 9 s nákladom softvérových inovácií, medzi ktorými nechýbajú ani nové gestá.

Na čo všetko sa teda môžeme tešiť? Okrem spomínaných gest v štýle iPhone X je k dispozícii aj opäť o niečo krajšie používateľské prostredie vrátane rýchlejšieho spúšťania aplikácií. Rovnako stojí za zmienku i nové používateľské prostredie aplikácie fotoaparátov, ktoré pripomína to z modelu P20 Pro.

Spomínané gestá nahrádzajú tradičné systémové tlačidlá. Používateľ smartfónu po ich aktivácii nič nestláča, ale len posúva prsty po displeji. Pohyb zo spodnej časti obrazovky smerom do stredu slúži na návrat k ikonkám a ak prst posunie ešte aj k pravému (alebo k ľavému) kraju, tak sa mu v tom okamihu otvorí takzvané multitasking okno.

Z vlastných skúseností môžem povedať, že je to citeľne intuitívnejšie ako zaužívaný spôsob ovládania systému. Treba si však na chýbajúce softvérové tlačidlá zvyknúť, pretože vám budú spočiatku poriadne chýbať. Viac detailov sa dočítate v našej recenzii nadstavby EMUI 9, ktorá stojí na základoch Android 9 Pie.

Aktualizačný balíček je až tak objemný, že má takmer 4 GB, informuje server XDA Developers. Čoskoro by mal prísť na rad aj model Huawei Mate 10 Pro.