Úvod Huawei Huawei Mate 10 Pro Huawei Mate 10 Pro v Európe začína získavať Android 9 Pie!

Huawei Mate 10 Pro v Európe začína získavať Android 9 Pie!

1

Spoločnosť Huawei začína v Európe s doručovaním aktualizácie s OS Android 9 Pie a užívateľským rozhraním EMUI 9 pre vlajkový model z októbra minulého roka – Huawei Mate 10 Pro.

Pre Huawei Mate 10 Pro je už nejaký ten týždeň dostupné beta testovanie novej verzie operačného systému, preto nie je prekvapením, že dostáva aktualizáciu medzi prvými. Napriek tomu ju ale dostáva predsa len skôr.

Predpokladalo sa, že výrobca spustí aktualizácie až po premiére novej generácie, ktorá sa odohrá už 16. októbra. Update sa objavil v Európe pri modeloch s kódovým popisom BLA-L09 a BLA-L29.

Huawei Mate 10 Pro
V novej verzii systému pribudli gestá a ďalšie možnosti pre ovládanie užívateľského

Medzi hlavné vylepšenia systému patrí GPU Turbo 2.0, ovládanie gestami, dokonalejšia správa spotreby energie, zoštíhlená ponuka nastavení, adaptívne prispôsobenie jasu, rýchlejší a hladší chod prostredia alebo najnovšie bezpečnostné riešenia. Aktualizačný balíček je veľký 2,2 GB.

Aj keď sa aktualizácia v Európe šíri, zrejme nejde o výsostne plošné uvoľnenie. V každom prípade je ale update tu a pár dní sa naň istotne oplatí čakať. Beta verziu EMUI 9 sme už stihli vyskúšať a čo sme objavili, zistíte TU.