Úvod Novinky HARMONOGRAM: Sony na Android 9 Pie aktualizuje aj staršie telefóny

HARMONOGRAM: Sony na Android 9 Pie aktualizuje aj staršie telefóny

0
sony xperia
Sony Xperia XZ Premium

Divízia Sony Mobile už v priebehu augusta potvrdila aktualizácie na Android 9 Pie pre niektoré zo svojich popredných modelov smartfónov radu Xperia. Sony oficiálnu dostupnosť opätovne potvrdzuje a prikladá podrobnejšie informácie.

Android 9 Pie dostáva vlajkový model Sony Xperia XZ2 a Xperia XZ2 Compact. Od budúceho týždňa, konkrétne od 26. októbra, začnú dostávať aktualizáciu aj Sony Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 a Xperia XZ1 Compact.

Update sa bude šíriť postupne v dávkach po jednotlivých regiónoch sveta, preto netreba očakávať, že sa update objaví hneď v daný deň. Sony Xperia XZ2 Premium dostane Android 9 Pie začiatkom novembra.

Sony Xperia XZ3
Najnovšia Sony Xperia XZ3 s HDR OLED displejom používa Android 9 Pie už od výroby.

Na záver máme dobré správy pre majiteľov zariadení strednej triedy, menovite Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra a XA2 Plus. Tieto smartfóny začnú dostávať aktualizáciu v budúcom roku v priebehu mesiaca marec.

Informácie o aktualizáciách postupne zverejňujú alebo už zverejnili aj ostatní výrobcovia smartfónov, aj keď možno nie sú až také podrobné. Ticho je stále najpredávanejší Samsung.

Predbežné informácie ale hovoria, že s aktualizáciami svojich vlajkových modelov začne začiatkom roka 2019. Snáď sa dočkáme čo najskôr.