Úvod Výrobcovia Nubia ZTE nubia-α je futuristický smartfón pre zápästia. Takto vyzerá!

ZTE nubia-α je futuristický smartfón pre zápästia. Takto vyzerá!

0

Čínsky technologický gigant ZTE ukázal svetu pod svojou značkou Nubia bizarné zariadenie. Pokojne by sme ho mohli označiť ako smartfón pre zápästia, keďže má veľký ohybný displej, kameru a dokáže vlastne takmer všetko čo bežný inteligentný mobilný telefón.

Prvé, čo diváka napadne je, že ide o koncept. Áno, spoločnosti užívateľom radi ukazujú futuristické zariadenia, ktoré naznačujú akási smer vývoja technologických zariadení v blízkej budúcnosti.

ZTE nubia-α, ako sa nový produkt nazýva, však konceptom nie je. Spoločnosť avizuje, že ho začne predávať v najbližšom štvrťroku. Skôr ale pôjde o malosériovú výrobu.

Zariadenie má tvar masívnejšieho náramku, ktorý je vybavený pomerne veľkým OLED displejom s ohybnou konštrukciou. Nechýba mobilné dátové pripojenie, aplikácie všetkého druhu alebo fotoaparát, ktorý môže poslúžiť aj pre video hovory.

Podrobnú špecifikáciu nepoznáme. ZTE nubia-α má za úlohu hlavne pútať pozornosť, čo sa aj podarilo. Sme zvedaví, koľko bude takáto hračka stáť, pokiaľ sa teda bude skutočne predávať ako bolo ohlásené.

Revolúciu asi nespôsobí, no zarytí technologickí nadšenci si môžu prísť na svoje. Pozrite si prezentačné video.

ZTE nubia-α