Úvod Výrobcovia Huawei ZOZNAM: Máš tieto Huawei smartfóny? Môžeš vyskúšať beta verziu Android 9!

ZOZNAM: Máš tieto Huawei smartfóny? Môžeš vyskúšať beta verziu Android 9!

2

Huawei pomaly dokončuje novú verziu užívateľského prostredia EMUI 9, ktorá je postavená na poslednej verzii operačného systému Android 9 Pie. Softvérové novinky budú uvoľnené asi o mesiac spolu s premiérou modelov Huawei Mate 20.

Huawei novú verziu prostredia vytvoril s cieľom zjednodušiť a spríjemniť zážitok z jeho používania. V EMUI 9 pribudol nový správca hesiel, ktorý automaticky vpíše vaše heslo pomocou zosnímania odtlačku alebo rozpoznania tváre.

Vývojárom sa podarilo znížiť počet položiek v nastaveniach systému. Ubudlo ich presne 100, čím sa ich konečný počet zredukoval na 843 prvkov. Ako inak, aj EMUI 9 už obsahuje gestá pre pohodlnejšie ovládanie a navigáciu v systéme.

Novinkou je tiež výkonnostné vylepšenie GPU Turbo 2.0, ktoré znižuje odozvu na dotyk o 36 percent. GPU Turbo 2.0 momentálne podporujú tituly Vainglory, Arena of Valor, Rules of Survival, NBA 2K18, PUBG Mobile a Mobile Legends: Bang Bang. Zoznam podporovaných titulov sa bude do budúcnosti postupne rozširovať.

EMUI 9 Beta

Beta verzia EMUI 9 je vo všeobecnosti dostupná pre smartfóny Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20, P20 Pro, Honor 10, Honor View 10 a Honor Play. Zatiaľ ale nie je dostupná v našich končinách, čo sa môže v prebehu najbližších dní zmeniť.

Ak jeden z modelov vlastníte a do beta testovania by ste sa v prípade aktuálnej dostupnosti chceli zaradiť, proces je jednoduchý. Zo stránok spoločnosti Huawei (odkaz TU) si do smartfónu stiahnite aplikáciu BETA (Friendly User Test).

android 9 pie

Do smartfónu sa vám aplikácia stiahne ako APK súbor, ktorý musíte manuálne nainštalovať. V nastaveniach zariadenia musíte povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov. Po nainštalovaní a spustení aplikácie odsúhlasíte podmienky používania, prihlásite sa do svojho konta Huawei a na karte Osobné zvolíte položku Zapojiť sa do projektu.

Ak bude beta testovanie dostupné aj u nás, zobrazí sa vám pri tejto položke možnosť prevzatia softvérového balíčka s EMUI 9. Zatiaľ je položka prázdna. Cez túto aplikáciu je možné odosielať aj hlásenia o chybách, ktoré zapojení testeri v novej verzii systému odhalia.

Pokiaľ sa rozhodnete do beta testovania zapojiť a náhodou sa na vás s dostupnosťou aktualizácie usmeje šťastie, zanechajte nám v diskusii snímku obrazovky. Pamätajte, že beta verzia môže obsahovať chyby a niektoré funkcie nemusia pracovať správne.

Z beta testovania sa dá v prípade potreby jednoducho vystúpiť. Stačí sa odhlásiť v aplikácii.