Úvod Novinky Veľkí výrobcovia chystajú revolúciu: Budúci rok bude patriť foto smartfónom!

Veľkí výrobcovia chystajú revolúciu: Budúci rok bude patriť foto smartfónom!

0
Koncept technobezz.com

Po tom, ako Huawei na jar predstavil revolučnú kombináciu troch fotoaparátov na P20 Pro sa majú do bitky o najlepší foto smartfón pridať ďalší veľkí hráči.

Informácia pochádza z kórejských publikácií, ktoré sa odvolávajú na dodávateľský reťazec. Ten má byť veľmi spokojný s rozhodnutím výrobcov, keďže im to prinesie väčšie objednávky senzorov a ďalších komponentov.

Dcérske spoločnosti LG a Samsungu, LG InnotekSamsung Electro-Mechanics, majú pracovať na riešení pre budúcoročné vlajkové lode. Tie majú byť podobne ako Huawei P20 Pro vybavené až troma fotoaparátmi, čím sa má výrazne zvýšiť kvalita záberov. Informáciu potvrdil aj Kim Ji-san, analytik z Kiwoom Investment & Securities.

Samsung Electronics na najnovší trend smartfónových fotoaparátov zareaguje rýchlo. Už budúcoročné vlajkové lode ponúknu trojitý fotoaparát“.

Najskôr príde LG V40 a novinky z radu Galaxy A

Prvým známejším zariadením, ktoré okrem P20 Pro ponúkne trojitý fotoaparát má byť LG V40. Celkovo ich na zariadení nájdeme až päť kusov, tri vzadu a dva vpredu. Nasledovať majú novinky z radu Samsung Galaxy A, ktoré majú byť vôbec prvými zariadeniami od Samsungu s troma zadnými fotoaparátmi. Ak sa čudujete, prečo práve Galaxy A, Samsung sa snaží podstatne vylepšiť segment mid-range zariadení, aby boli pre zákazníkov ešte o čosi lákavejšie. Nasledovať bude budúcoročná vlajková loď Samsung Galaxy S10, minimálne jeho najprémiovejšia verzia.

Samsung Galaxy S10 – to najlepšie z najlepšieho

Samsung Galaxy S10 má ponúknuť to najlepšie, čo sa bude dať v danom čase zohnať. Chýbať nebude hlavný 12 Mpx širokouhlý objektív, 16 Mpx ultraširokouhlý objektív a 13 Mpx zoom objektív schopný až 3x optického priblíženia.

Apple prinesie rozšírenú realitu

Apple má snahu priniesť inovácie posunúť ešte o krôčik ďalej. Tretí fotoaparát na iPhone nemá slúžiť len pre zachytenie čo najkrajších záberov, ale aj pre rozšírenú realitu. Tak či onak, výrobcovia súčiastok pre fotoaparáty sa veľmi tešia, očakávajú totiž rekordné objednávky.