Úvod Zariadenia TV BOX X96 MINI s OS Android je k dispozícii za pár...

TV BOX X96 MINI s OS Android je k dispozícii za pár EUR v dvoch pamäťových konfiguráciách

1
tv box
Redscull/YouTube

Starší televízor alebo monitor dokážete premeniť na multimediálne centrum pomocou inteligentných TV set-top-boxov, ktoré sa dokážu pripojiť na internet a bežia pod operačným systémom Android.

Na trhu je k dispozícii nespočetné množstvo takýchto TV boxov, od tých najlacnejších až po drahšie prevedenia s podporou náročnejšieho 4K rozlíšenia, hi-res zvuku a podobne. Medzi najobľúbenejšie lacnejšie zariadenia z tohto segmentu určite patrí TV box X96 MINI.

K televízoru ho pripojíte cez HDMI, nechýbajú dva veľké USB porty alebo ethernetový port RJ45, ktorý dopĺňa WiFi konektivita. Je tak na vás, či internet do zariadenia privediete fyzicky, alebo bezdrôtovo.

tv boxAndroid 7.1.2, ktorý je upravený pre zobrazenie na televízoroch, vám otvorí bránu k obchodu Play a tým pádom k všemožným aplikáciám, ktoré viete na televízore používať. Výborným bodom k dobru je vopred nainštalovaná databáza Kodi, ktorá obsahuje nespočetné množstvo filmových titulov, kde nechýba ani najnovšia produkcia.

Samotný TV Box je kompaktný. Umiestniť ho dokonca môžete aj na zadnú stranu televízora tak, aby ho nebolo vidieť. Citlivý IR prijímač bude na diaľkové ovládanie reagovať aj pri takomto umiestnení.

tv box
Hlavná obrazovka

TV BOX X96 MINI nie je vlajkovou loďou. Podporuje ale všetky dôležité formáty vrátané kódovania H.265 a VP9. Základný model je vybavený 1 GB operačnou pamäťou a 8 GB interným úložiskom.

Skôr sa oplatí siahnuť po verzii s 2 GB RAM a 16 GB ROM, ktorá je iba o málo drahšia. TomTop predáva obe verzie za približne 25, resp. 31 EUR. Ponuka je však obmedzená počtom kusov.

Všetky podrobnosti nájdete na stránkach predajcu TomTop.