Moderné smartfóny so sebou nosíme všade, kam chodíme. Je preto škoda, že mnohé z nich majú problém pokoriť hranicu jedného pracovného dňa výdrže. Spotrebu batérie ovplyvňuje niekoľko vecí ako napríklad procesor, displej, aplikácie na pozadí a samozrejme, samotná kapacita akumulátora.

Smartfón s väčšou batériou teda v dnešnej dobe zväčša vydrží na jedno nabitie dlhšie. Jedným z takýchto smartfónov je aj model WP2 od Oukitel, ktorý v sebe nesie gigantickú, 10 000 mAh batériu. Nie nadarmo sa tento smartfón prezýva „batériové monštrum“.

Výskumníci z Oukitel Lab sa preto rozhodli telefón poriadne otestovať. Batériu potrápili siedmimi skúškami: prehrávaním 1080p videa, zapnutím LED blesku na dlhú dobu, prehrávaním hudby cez internet, klasickým aj video hovorom cez internet, čítaním e-knihy a hraním náročných hier. Celý test trval 8 hodín a 45 minút a vykonaný bol s displejom nastaveným na maximálny jas.

V tabuľke nižšie si môžeš pozrieť celé výsledky, ktoré sú určite pôsobivé. Zaujímavé je napríklad to, že špeciálny LED blesk v ktorom sa nachádzajú až 4 LED diódy za 1 hodinu a 130 minút spotreboval len 2 % batérie. Počas testu telefón spotreboval slušných 59 % batérie, no je nutné uznať, že ho výskumníci nešetrili.

Výsledky testu batérie.

Oukitel WP2 prináša krásnu kombináciu veľkej batérie a odolného tela, ktoré sa hodí ľuďom, ktorí radi chodia do prírody na výlety alebo pracujú v zamestnaní, ktoré sa so zariadeniami nemazná. Viac sa o zariadení dozvieš na oficiálnom webe výrobcu, kde môžeš zadať svoj email a získať tak naň zľavu.