Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstaví prvý telefón s troma fotoaparátmi: Nebude to Galaxy S10!

Samsung predstaví prvý telefón s troma fotoaparátmi: Nebude to Galaxy S10!

1

Spoločnosť Samsung naplánovala na 11. októbra tlačovú udalosť, počas ktorej predstaví nové zariadenia z kategórie Samsung Galaxy. Doteraz nie je úplne jasné o čo pôjde, keďže kľúčové novinky druhého polroka tento kórejský výrobca už predstaviť stihol.

Podľa predbežných informácií uvidíme vôbec prvý smartfón výrobcu, ktorý sa bude pýšiť trojitým zadným fotoaparátom. Volať by sa mal Samsung Galaxy A7 (2018) a nepôjde o vlajkovú loď ako by sa možno podľa podľa počtu fotoaparátov mohlo zdať.

samsung galaxy A7
Záhadná indícia pre plánované októbrové podujatie

Smartfón strednej, poprípade vyššej strednej triedy sa bude podobať na skôr predstavený Samsung Galaxy A8 (2018). V nezmenenom tvare tela nájdeme veľký AMOLED displej s pomerom strán 18,5:9, ktorý ohraničia štíhle rámiky.

Trojitý fotoaparát ale bude uložený vertikálne, a to v hornom rohu zadnej strany. Na snímkach nevidieť snímač odtlačkov prstov. Je viac ako pravdepodobné, že ho výrobca šalamúnsky zapracuje do bočnej strany zariadenia. Podobne, ako to má napr. Moto Z3 Play a pár málo ďalších modelov. Takéto uloženie ale nemusí byť úplne najšťastnejšie.

samsung galaxy A7
galaxyclub.nl

Dobrou správou je, že popri konektore USB-C nájdeme v spodnej hrane aj 3,5 mm audio výstup, ktorý sa už dokonca rozhodol zbaviť aj výrobca OnePlus. Túto „inováciu“ si až donedávna nepripúšťal.

Aby toho nebolo málo, popri Galaxy A7 (2018) by mal byť predstavený aj výkonnejší model Galaxy A9 Pro s podobnou foto zostavou. V tomto prípade sú ale informácie veľmi strohé a oplatí sa preto radšej počkať na oficiálnu premiéru alebo podrobnejšie úniky informácií.