Úvod Výrobcovia Samsung Zaujímavé rozhodnutie: Samsung smartfóny môžu mať snímač odtlačkov na boku

Zaujímavé rozhodnutie: Samsung smartfóny môžu mať snímač odtlačkov na boku

1

Keď Samsung uviedol prvý smartfón so snímačom odtlačkov prstov, umiestnil ho do fyzického domovského tlačidla, ktoré sa nachádzalo na prednej strane. Po uvedení modelov s Infinity displejmi snímač presunul na zadnú stranu, kde ostáva do dnešného dňa. To by sa malo v budúcnosti zmeniť.

Samsung má snímač odtlačkov prstov opäť premiestniť, tentokrát do bočného rámu zariadenia podobne, ako to robila spoločnosť Sony. Vychádza to z informácií pochádzajúcich priamo z Južnej Kórey, podľa ktorých by sme sa prvého takéhoto zariadenia mali dočkať ešte tento rok.

Motorola Moto Z3 Play
Motorola Moto Z3 Play má snímač odtlačkov na boku

Malé vykúpenie

Vzhľadom na to, že prvý model so snímačom uloženým na boku zariadenia má prísť koncom roka, sa dá predpokladať, že nepôjde o vlajkový model Galaxy S10. Namiesto toho by mohlo ísť o strednú triedu, presnejšie o nástupcu Galaxy A8 (2018).

Pre Samsung by mohlo ísť o malé vykúpenie z nezávideniahodnej situácie, v ktorej sa ocitol. Implementácia snímača na zadnej strane sa mu veľmi nepodarila a často sa stretla aj s kritikou. Umiestnenie na boku telefónu dáva zmysel, no má aj nevýhody. Ľaváci, ktorí telefón obsluhujú, uhádli ste – ľavou rukou, totiž nebudú mať k snímaču vždy prístup. Tak či onak, nechajme sa prekvapiť, koniec roka je ešte ďaleko.