Oukitel C12 Pro

Technológia napreduje šialeným tempom, vďaka čomu sú komponenty čoraz lacnejšie. Aj vďaka tomu sa spoločnostiam ako OUKITEL podarilo zlacniť výrobu natoľko, že sú schopní prinášať na trh cenovo dostupné smartfóny.

Taký je príklad jedného z najlákavejších smartfónov s ľudovou cenovkou – C12 Pro. Ide o najlacnejší smartfón s 4G LTE konektivitou, 6,18“ displejom a duálnym fotoaparátom.

Oukitel C12 Pro
Oukitel C12 Pro

Zariadenie beží na Android 8.1 Oreo, ponúka spomínaný 6,18“ displej s rozlíšením 996 x 480 a 2.5D zakrivené sklo. Telefón poháňa 3 300 mAh batéria, ktorú dobiješ pomocou 5V/1A nabíjačky. Podľa údajov výrobcu je schopná telefón podržať celý náročnejší deň.

„Pod kapotou“ tiká štvorjadrový procesor s jadrami o takte 1.5 GHz, 2 GB RAM a 16 GB úložisko (rozšíriteľné o 64 GB). Zaujímavosťou je fakt, že telefón ponúka až 3 sloty pre karty, čo znamená, že v ňom môžete mať 2 SIM kartyjednu microSD kartu zároveň.

Zadnú stranu zdobí 8 Mpx fotoaparát, pričom sekundárny senzor sníma hĺbku záberu, vďaka čomu je telefón schopný rozostriť pozadie. Predná strana je vybavená 5 Mpx selfie fotoaparátom. Nechýba ani plná podpora 4G frekvencií slovenských operátorov.

Čo sa ceny týka, tam je situácia veľmi zaujímavá. Vďaka prebiehajúcemu sviatku v Číne sa spoločnosť rozhodla, že ho počas tohto obdobia zlacní. C12 Pro je dostupný na Aliexpresse za 69,14 €, a to od 27. septembra do 7. októbra.